reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Do mojej kliniki takie informacje nie dotarły, bo jak dzisiaj na brudno wstępnie rozpisywał, to przy udanej stymulacji transfer świeży koniec listopada/początek grudnia, a odroczony wyszedł lekarzowi na koniec grudnia.
Trzymam kciuki za świeży transfer- bo u mnie na sztucznym dokładnie w tym samym terminie przewidywany transfer :)

@anyżowa wszystko jest ok, zaburzenie estradiolu może występować do 6 miesięcy po stymulacji, powoduje lekkie plamienie i stąd ten bol. Jestem już po owu. Dostałam estroferm i rozpiskę, zglosic sie na usg w 11/12 dc.

Jest większy problem, Ministerstwo Zdrowia nakazało zakończyć procedury w tym roku do 15 grudnia. Doktor napisał pismo co rozumieją zakończenie procedury czy do 15 ma być transfer czyli 16 już nie może, czy chodzi o nierozpoczynanie stymulacji przed 15. Nie dostał jeszcze odpowiedzi. Na obecną chwilę mam informacje ze jeżeli dostanę okres 25 listopada to zdążymy, jeżeli później mam dzwonić i pytać czy dostali już informacje odnośnie rozliczeń. Jeżeli okaże się, że nie można już w tym roku robic transferu po 15 grudnia to wtedy dopiero transfer w styczniu.
@anyżowa Myślę że to dla Ciebie ważna informacja i powinnaś skontaktować się z klinika i zapytać.
Miałam dziś wizytę i u mnie lekarka słowem o takim piśmie nie wspomniała. Dostałam rozpiskę stymulacji od 29.11.

uf. Mam nadzieję, że to prawda. Nasza klinika, mimo, ze Warszawska to nie należy do tych najpopularniejszych, więc mam nadzieję, że u nas też wszystko zgodnie z planem. Teraz tylko się boje, że po histero okres się spóźni i wszystko będzie źle...
Wszystko będzie dobrze. Transfer wypadnie idealnie. I tego się trzymaj 🍀

Kropek na pokładzie 🤍

Załączniki

• IMG20241115133517.jpg
    IMG20241115133517.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 85
  • IMG20241115130432.jpg
    IMG20241115130432.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Do góry