reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Do mojej kliniki takie informacje nie dotarły, bo jak dzisiaj na brudno wstępnie rozpisywał, to przy udanej stymulacji transfer świeży koniec listopada/początek grudnia, a odroczony wyszedł lekarzowi na koniec grudnia.
Trzymam kciuki za świeży transfer- bo u mnie na sztucznym dokładnie w tym samym terminie przewidywany transfer :)

@anyżowa wszystko jest ok, zaburzenie estradiolu może występować do 6 miesięcy po stymulacji, powoduje lekkie plamienie i stąd ten bol. Jestem już po owu. Dostałam estroferm i rozpiskę, zglosic sie na usg w 11/12 dc.

Jest większy problem, Ministerstwo Zdrowia nakazało zakończyć procedury w tym roku do 15 grudnia. Doktor napisał pismo co rozumieją zakończenie procedury czy do 15 ma być transfer czyli 16 już nie może, czy chodzi o nierozpoczynanie stymulacji przed 15. Nie dostał jeszcze odpowiedzi. Na obecną chwilę mam informacje ze jeżeli dostanę okres 25 listopada to zdążymy, jeżeli później mam dzwonić i pytać czy dostali już informacje odnośnie rozliczeń. Jeżeli okaże się, że nie można już w tym roku robic transferu po 15 grudnia to wtedy dopiero transfer w styczniu.
@anyżowa Myślę że to dla Ciebie ważna informacja i powinnaś skontaktować się z klinika i zapytać.
Miałam dziś wizytę i u mnie lekarka słowem o takim piśmie nie wspomniała. Dostałam rozpiskę stymulacji od 29.11.

uf. Mam nadzieję, że to prawda. Nasza klinika, mimo, ze Warszawska to nie należy do tych najpopularniejszych, więc mam nadzieję, że u nas też wszystko zgodnie z planem. Teraz tylko się boje, że po histero okres się spóźni i wszystko będzie źle...
Wszystko będzie dobrze. Transfer wypadnie idealnie. I tego się trzymaj 🍀

Kropek na pokładzie 🤍

Załączniki

• IMG20241115133517.jpg
    IMG20241115133517.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 78
  • IMG20241115130432.jpg
    IMG20241115130432.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry