reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

U mnie też trzeci transfer, jutro będę testować. Jak się nie uda to histeroskopia + biopsja endometrium mnie czeka w przyszłym miesiącu, zobaczymy co to będzie :)
Ja mialam histeroskopie we wrzesniu, wyszedl mi stan zapalny i bralam 20dni antybiotyk, plus wykryli malego polipa i usuneli go podczas zabiegu….
I wlasnie po tej histeroskopii teraz 4.11 mialam transfer na naturalnym cyklu, bo wstrzelilam sie idealnie z owulacja….
Zobaczymy…
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ktore jutro testuja :)

reklama
Ja na pewno bym zbadała kariotypy i kiry. Pamiętam jak przyszły moje wyniki to miałam załamkę jak zobaczyłam, że mamy najgorsze kombinacje, ale teraz jestem wdzięczna, bo nie wiem czy transfery by się udały gdyby nie wdrożenie accofilu. A w przypadku gdyby u nas były dalsze niepowodzenia, to na pewno chciałabym badać zarodki, aż wstyd trochę to głośno przyznać, ale mimo 3 mrozaków po pierwszym biochemie to i tak już ustalałam z tyłu głowy plan na kolejną stymulację 🫣
W końcu się odmieni i będziesz ustalać wyprawkę 😁
A jakie u Was wyszły kombinacje i jaką dawkę accofilu masz w ciąży?

Ja miałam i histeroskopie i biopsję z tymi cd różnymi przed IVF i wszystko było ok. Ja się zastanawiam, jak u mnie drugi transfer nie wyjdzie, co dalej robić... Zastanawiam się czy nie powinnam biopsji zrobić drugi raz w razie co... 🤔
No i zastanawiam się nad immunologią, natomiast tu się dużo naczytałam i moją granicą będą chyba szczepienia, nie podjełabym się tego. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Moje zdanie jest podobne do Twojego - szczepienia, to dla mnie za dużo. P. mówił nam o takiej możliwości, ale absolutnie na nie nie naciskał - znam pary, u których już po pierwszych szczepieniach była zdrowa ciąża, ale również znam takie, gdzie po serii szczepień, był co najwyżej biochem po transferze 🤷‍♀️

Ja tak samo, wakacje z głowy 😳 Stymulacja, punkcja, hiperka i 2 miesiące dochodzenia do siebie 😳
Ludzie nie mają pojęcia o IVF wręcz wydaje im się że to droga na skróty... Jak zaczęłam mówić, ile to wymaga wyrzeczeń, zastrzyków, leków, to w większości przypadków rzednie mina...
Jest dokładnie jak mówisz - ludzie nie mają pojęcia przez co muszą przejść pary borykające się z niepłodnością. Jest to mega ciężkie i psychicznie i fizycznie. Do tego dochodzi ogarnięcie wszystkiego logistycznie. A potem usłyszysz tekst w stylu - no nie wiem za czym Ty się oglądasz, masz dom, pracę to chyba czas najwyższy na dziecko. 🫤
My nikomu nie mówimy o ivf bo nie mamy pewności czy nie padłoby ze strony najbliższych kilka słow, których nie da się dosłyszeć i zapomnieć- wynikających głównie z podejścia KK.
Mi ogólnie jest łatwiej jak mogę się komuś wygadać a teraz muszę wszystko dusić gdzieś w środku. Ciężko 🫤

reklama
Do góry