reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jestem już w domu po punkcji ,udało się pobrać 12 oocytów mam nadzieję,że uzyskamy z tego jakieś zdrowe zarodki.Dziewczyny mam pytanie u nas transfer odroczony ze względu na to, że będziemy badać zarodki i stąd moje pytanie w jakim celu lekarz przepisał mi Duphaston 10 mg i Utrogestan globulki ? Oprócz tego mam jeszcze antybiotyk i neparin .Jestem zdziwiona po co tyle progesteronu skoro transfer w najlepszym razie odbędzie się grubo za połowa grudnia lub w styczniu .
Ja też miałam odroczony transfer i te brałam progesteron, pewnie po to żeby zrownoważyć hormony, bo jednak nie wiem czy nasz organizm jest w stanie tyle wyprodukować sam z siebie.

Jestem już w domu po punkcji ,udało się pobrać 12 oocytów mam nadzieję,że uzyskamy z tego jakieś zdrowe zarodki.Dziewczyny mam pytanie u nas transfer odroczony ze względu na to, że będziemy badać zarodki i stąd moje pytanie w jakim celu lekarz przepisał mi Duphaston 10 mg i Utrogestan globulki ? Oprócz tego mam jeszcze antybiotyk i neparin .Jestem zdziwiona po co tyle progesteronu skoro transfer w najlepszym razie odbędzie się grubo za połowa grudnia lub w styczniu .
Super wynik. To teraz niech się ładnie komóreczki zapładniają i dzielą. Zapładnialiście wszystkie?

Progesteron pewnie żeby wspomóc hormonalnie organizm i wydaje mi się że też w razie jakichś malutkich pęcherzyków niepobranych one nie będą sobie już rosły tylko się wchłoną.

reklama
Do góry