reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

@Agunia1401 ja bym ich chyba przycisnęła... Płacisz dzikie pieniądze za samą punkcję, komórki są pobierane i za samo badanie też płacisz dużo. A co z tego, że zarodek nie będzie obciążony jak i tak może mieć inną wadę? Statystycznie 30-50% poprawnie rozwiniętych blastocyst nie jest w pełni euploidalne. Więc serio powinni Ci to całościowo zbadać.

reklama
Ja mam wadę kolagenową. Ale też zależało mi na pełnym badaniu pgd i to się udało, więc wiedziałam, że zarodek jest w pełni euploidalny.
Pierwszy transfer udany, dziś 10+6.
Czyli ten teraz transfer, super cieszę się;) to ty w Grecji robiłaś badania? Napawasz iskierka trochę. Ja właśnie z polecemia weszłam na grupę Roberstsonowka wczoraj ma fb i bardziej mnie zdołowała niż pomogło i chyba Ja usunę. Muszę podejść zadaniowo jak mąż. Mąż też trochę warknął ma to kwotę i też mi to zepsuło nastrój.

Czyli ten teraz transfer, super cieszę się;) to ty w Grecji robiłaś badania? Napawasz iskierka trochę. Ja właśnie z polecemia weszłam na grupę Roberstsonowka wczoraj ma fb i bardziej mnie zdołowała niż pomogło i chyba Ja usunę. Muszę podejść zadaniowo jak mąż. Mąż też trochę warknął ma to kwotę i też mi to zepsuło nastrój.
Tak, wszystko w Grecji.

Kobietki moje kochane mam ważne pytanie do tych co miały łyżeczkowanie gdzie nic nie poszło wszystko musieli łyżeczkować 😭😭😭dzisiaj mija 4 doba po i tak krwawię i skurcz za skurczem już dwie nospy max wzięłam i Metafen i dalej skurcze nadchodzą ból kręgosłupa jak przy porodzie 😪😪czy wy też tak miałyście ??? Nie wiem czy to normalne czy mam jechać na sor już sama nie wiem co mam robić

Kobietki moje kochane mam ważne pytanie do tych co miały łyżeczkowanie gdzie nic nie poszło wszystko musieli łyżeczkować 😭😭😭dzisiaj mija 4 doba po i tak krwawię i skurcz za skurczem już dwie nospy max wzięłam i Metafen i dalej skurcze nadchodzą ból kręgosłupa jak przy porodzie 😪😪czy wy też tak miałyście ??? Nie wiem czy to normalne czy mam jechać na sor już sama nie wiem co mam robić
Nie zaszkodzi jechać na sor, zadzwonić do lekarza albo podejść do rodzinnego. Jeżeli się martwisz to się nawet nie zastanawiaj.

reklama
Ja długo krwawiłam, niestety musi się obkurczyć macica a każda z nas inaczej bol odczuwa, ja też mam skurcze do kręgosłupa. Najlepiej skontaktuj się z swoja ginekolog a jak nie to zgłoś się na sor. Masz antybiotyk?

Do góry