reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

9 dni po punkcji, 11 dni po podaniu ovitrelle. Ja mam 11 dniową fazę lutealna, więc jeśli liczyć od ovi to idealnie. Jeśli od punkcji to niby dwa dni „za szybko”. Zbyt skomplikowana ta matematyka 🤣
A jeszcze takie pytanko, przy odroczonym transferze po punkcji przyjmowałaś jeszcze jakieś leki? :)

reklama
W lux med jest chyba inaczej niż w Medicover bo pamiętam, że @LadyCaro miała przejścia. A w lux med beta jest w pakiecie bez skierowania (przynajmniej w moim) więc nie muszę się o nic prosić. A skierowania honorują od każdego lekarza i jak są w palecie to robisz za darmo.
A znowu jak nie mieli specjalisty to poszlam prywatnie do wybranego przez siebie i zwrócili mi 100% (ok 400zl)

*przepraszam za wypowiedź w wątku który mnie niedotyczy
Ola, to nie są kreski, nie ma tu zasady, że wypowiadają sie tylko zapisane osoby :)
Ja zapraszam każdego, kto ma chęć i potrzebę tu być lub ma wiedzę, która chce sie podzielić.

Na razie wiem tylko o tych dwóch lekach, w środę idę na wizytę to będzie 7 DC może coś mi dołoży lekarka. Ja jeszcze nie jestem obeznana w tych lekach więc nie wiem co to znaczy że antagonista zostanie włączony.
Te leki, które bierzesz mają pobudzić pęcherzyki do wzrostu. Rolą antagonisty, włączonego później (najczęściej od 7-8 dnia cyklu) jest zapobieganie przedwczesnemu, samoistnemu pękaniu pęcherzyków. Czyli takie zabezpieczenie, żeby pęcherzyki dotarły w całości do punkcji :)

Na razie wiem tylko o tych dwóch lekach, w środę idę na wizytę to będzie 7 DC może coś mi dołoży lekarka. Ja jeszcze nie jestem obeznana w tych lekach więc nie wiem co to znaczy że antagonista zostanie włączony.
2 to i tak dużo, ja miałam 1 - gonadotropiny w dawce 150 ;-) I później antagonistę. I to raczej kwestia rezultatów badań, nie wieku :p

Ja brałam Bemfolę i Menopur, a od chyba 6 czy 7dc jako antagonistę Ganirelix, żeby pęcherzyki nie popękały.
Lekarz Ci wszystko powie co i jak, na spokojnie :)

2 to i tak dużo, ja miałam 1 - gonadotropiny w dawce 150 ;-) I później antagonistę. I to raczej kwestia rezultatów badań, nie wieku :p
Elonva i os później to tak nie do końca dwa równoległe leki. Elonva jest długodziałająca, bierzesz raz i masz kilka dni spokoju i później dokładasz dalej dawki czegoś w zależności od potrzeb

Nie do mnie pytanie, ale w klinice powiedzieli mi po punkcji, że za tydzień dostanę okres. I tak było, dostałam po 6 dniach, czyli mój cykl, w którym była punkcja, trwał 17 dni. Przez to kolejny cykl się też poprzestawiał i był dłuższy - 37 dni, a standardowo mam 29-32.

@Motylkowa! transfer będziesz miała na naturalnym czy sztucznym cyklu? 🍀
.

Ostatnia edycja:
dziewczyny macie pakiety w medicover/luxmed?
Myślicie że jak mam medi i bym napisała na czacie czy mi dadzą skierowanie na betę i progesteron to dostanę?😃mam tam pakiet i byłam tylko 2 razy na cytologii..raz chciałam badania na krew rozszerzone to powiedzieli a po co, mam raz w roku morfologię, witaminę d i coś jeszcze i jak nie ma przesłanek to po co mi inne badania😅
Ja mam medi. I zawsze udaje mi się zdobyć wszystkie skierowania jakie chce - czasami udaje się za pierwszym razem, a czasami kilka podejść (czat/rozmowa telefoniczna/wizyta personalna) - po prostu trochę trzeba się pouzerac niestety czasami lub pokombinować.

reklama
Teraz czekam na wyniki biopsji, więc jeśli wyjdzie dalej zapalenie to będę go leczyć w tym cyklu więc nie miało sensu wrzucać mnie od razu na sztuczny albo robić stymulację. Dowiem się za tydzień jakie są wyniki i wtedy mam też podgląd jajników i bedzie lekarz podejmować decyzje co dalej :) najlepiej by było jakby się okazało że zapalenia nie ma a na monitoringu piękna naturalna owulka za dwa dni i super endo i zrobimy na naturalnym od razu :D ale już wyczerpałam chyba limit szczęścia w tym miesiącu więc raczej nastawiam się na antybiotyk i pewnie potem cykl sztuczny :)
życzę Ci tej pierwszej opcji 🍀 :)

Do góry