reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@Lea2022 dobrze liczysz 😉 A nie wiem co to liczycie te 5+6tc,sorki ale jestem chyba zacofana 😄 Bo widzę,że tak coś podajecie a ja tego rozkminic nie moge😏 Chyba poczekam, nie mam gdzie iść, jakoś to wytrzymam i nastawię się przez ten tydzień,że mogą być zle wiesci

Ostatnia edycja:
Idziesz na wizytę kwalifikacyjną, podpisujesz dokumenty zgody na wzięcie udziału w refundacji. Ja odrazu miałam tego dnia badania krwi na hiv,różyczkę itp (ważne pół roku) chlamydia i cytologia jak nie masz ważnej.
Potem Cię umawiają do lekarza prowadzącego. Najlepiej się umów na początku cyklu albo pod koniec to odrazu zaczniesz cykl z transferem 😀
Właśnie idę na wizytę 10 października a okres mam mieć 13-14 więc nie wiem czy ogarną to na tym cyklu. Cytologie mam swieza, resztę trzeba wykonać.

Witam. Po latach wracamy z mężem do tematu in vitro. Mamy już syna z procedury, 2 ciaze naturalna zakończona niepowodzeniem, oraz zapas 5 zarodków. Moje pytanie jak wygląda teraz procedura podejścia do criotransferu z refundacja? Jak to realnie wygląda, ile wizyt?
u mnie było podobne. Wróciliśmy po 3latach do kliniki bo mieliśmy 3 mrozaczki.
1.wizyta ale tu wyszła lipa - polipy czyli histero.
2 wizyta już po usunięciu polipów i wtedy lekarz zakwalifikował do programu i zlecił badania
3 wiyzta już z wynikami - wszystko ok więc rozpisał leki
4 wizyta czy progesteron dobry i czy ładne endo i wyznaczył transfer
5 wizyta - transfer

reklama
Do góry