reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzwoniłam właśnie do nich się przypomnieć bo jak sobie pomyślę że dzisiaj miał być świeży transfer to mam taki wkur**, że masakra. Do 12 się odezwą.
Jaka to klinika? Raczej z dobrymi embriologiami nie zdarzają się takie sytuacje, jakie mieliście wcześniejsze badania nasienia? Jaka koncentracja i ruchliwość?

reklama
Ja jestem w ciąży i pomimo to syndrom plaskacza mi jeszcze nie minął, nadal wku*wia tak samo ☹️
To chyba już z nami zostanie na zawsze. Ja już nie wiem czy to jest wk***w czy co.. życzę im zawsze jak najlepiej. Smutek, że trzeba tyle przejść. A i tak nie wiemy czy to ma sens.

Dobra, nie ma co śmiecić. Otrze się łzy i idzie się dalej. Jak zawsze.

Jaka to klinika? Raczej z dobrymi embriologiami nie zdarzają się takie sytuacje, jakie mieliście wcześniejsze badania nasienia? Jaka koncentracja i ruchliwość?
Na ovufrnd widziałam że niektóre kliniki przy tragicznym nasieniu proponują czasami depozyt i mrożenie nasienia przed punkcja i jeśli się okaże że w dniu punkcji nic nie ma to odmrażają to co mają w zamrażarce w poszukiwaniu jakichś pojedynczych plemników zdolnych do zaplodnienia. Ale nie jest to raczej standard…

Ja jestem w ciąży i pomimo to syndrom plaskacza mi jeszcze nie minął, nadal wku*wia tak samo ☹️
Ja mam jedną z dwójką dzieci i jak słyszę jak się zarzeka że nigdy w życiu pod żadnym pozorem żadnej ciąży to mam ochotę się jej wgryść w tętnicę 😡

Kiedyś też jak synek mojej siostry nas uświadomił, że mama mu urodzi siostrzyczkę to wyłam dwa dni. Po jakimś czasie się okazało że młody ściemniał🙈

Po telefonie z kliniki w czwartek podejście nr 2.

Na ovufrnd widziałam że niektóre kliniki przy tragicznym nasieniu proponują czasami depozyt i mrożenie nasienia przed punkcja i jeśli się okaże że w dniu punkcji nic nie ma to odmrażają to co mają w zamrażarce w poszukiwaniu jakichś pojedynczych plemników zdolnych do zaplodnienia. Ale nie jest to raczej standard…
U nas tak właśnie było, mamy zamrożone nasienie, ale dwa razy przy punkcji użyto świeżego

Ujowo ale stabilnie. Beta cały czas rośnie, wczoraj miała jakieś 23 tysiące. Dzisiaj byłam na usg w medicover ale sprzęt rodem z PRL i ciężko było cokolwiek zobaczyć wśród śniegu na ekranie. Ale wygląda na to że raczej nie ma zarodka, jest tylko pęcherzyk ciążowy wielkości około 1,6 cm. Więc czekam na wizytę w klinice w czwartek i informację co dalej. W teorii puste jajo diagnozuje się od 25mm.. no więc wiem że nic nie wiem 🤷‍♀️

Ujowo ale stabilnie. Beta cały czas rośnie, wczoraj miała jakieś 23 tysiące. Dzisiaj byłam na usg w medicover ale sprzęt rodem z PRL i ciężko było cokolwiek zobaczyć wśród śniegu na ekranie. Ale wygląda na to że raczej nie ma zarodka, jest tylko pęcherzyk ciążowy wielkości około 1,6 cm. Więc czekam na wizytę w klinice w czwartek i informację co dalej. W teorii puste jajo diagnozuje się od 25mm.. no więc wiem że nic nie wiem 🤷‍♀️
W takim razie daj znać koniecznie w czwartek. Dalej trzymam kciuki 🤞

reklama
Dziewczyny, jak dostanę te wyniki badań genetycznych z Katowic, to do jakiego lekarza się umawiać w celu konsultacji? Immunolog czy genetyk?
Może już zaklepię jakąś wizytę

Do góry