fckathy
Fanka BB :)
mozemy czerwiec założyć, bo podczytuje ten majowy i taki o się wydajenieważne, tak czy siak jeśli mi się kropek wgryzie to idę z Wami na majowe mamy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mozemy czerwiec założyć, bo podczytuje ten majowy i taki o się wydajenieważne, tak czy siak jeśli mi się kropek wgryzie to idę z Wami na majowe mamy
oj nie róbcie mi tegomozemy czerwiec założyć, bo podczytuje ten majowy i taki o się wydaje
różnie mówią, mi zabronili współżyć na czas stymualcji.a podczas stymulacji można? czy urodzą się dzieci z głowami kotów od tych wszystkich hormonów ?
no bo nas tam jeszcze nie mamozemy czerwiec założyć, bo podczytuje ten majowy i taki o się wydaje
od razu widzęTu chyba widać, proszę komisjo
Uuuu super, to już zaraz będziemy trzymać kciuki!Transfer w poniedziałek 23.09u mnie np jakbym brała datę ostatniej miesiączki to wyjdą herezje z datą porodu
Dokładnie!no bo nas tam jeszcze nie ma
data transferu minus 19dni,? (Nie kumam)Uuuu super, to już zaraz będziemy trzymać kciuki!
Dokładnie, trzeba liczyć albo owulacja minus 14 dni albo transfer (jeśli 5 dniowy zarodek) to data minus 19 dni jakbym liczyła z OM to byłabym teraz w 6 tygodniu ciąży, a jestem 4t4d
Ciążę standardowo liczy się z OM, zakładając że owulacja była w „standardowym” 14dc. Przy ivf można dokładnie powiedzieć albo założyć kiedy ta owulacja się odbywa, a potem dodaje się do tego ilość dni stadium zarodka. Jeśli transfer był świeży i zarodek był 5 dniowy, to punkcja wypada w owulację (dzień 0). Więc od dnia punkcji odejmujesz 14 dni i to jest wtedy twój 1 dzień ciąży Jeśli transfer jest odroczony, to też patrzy się czy był w protokole sztucznym czy naturalnym. Jeśli naturalny to też patrzy się na owulację i odlicza 14 dni. Jeśli sztuczny, to ta owulacja nie występuje tylko na podstawie endo wyznacza dzień transferu. Więc wtedy od dnia transferu odejmuje się ilość dni mrozaczka (3 lub 5 dniowy) i wtedy w teorii wyznacza owulację i trzeba odjąć te standardowe 14 dni do wyliczenia pierwszego dnia ciążydata transferu minus 19dni,? (Nie kumam)