opolskie jestem bezpieczna, dziękujęW ogóle off topic.. Jeśli jesteście z Dolnego Śląska lub Opolskiego mam nadzieję że jesteście bezpieczne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
opolskie jestem bezpieczna, dziękujęW ogóle off topic.. Jeśli jesteście z Dolnego Śląska lub Opolskiego mam nadzieję że jesteście bezpieczne
To pierwsze, kogoś kto podchodził do ivf i ma Endo 3 lub 4 stopień.Potrzebujesz konkretnie dziewczyny podchodzącej do ivf z Endometrioza, czy w ogóle dziewczyny z endometriozą? Tą drugą znam i mogę tu wywołać, ale ona nie podchodziła do ivf.
ja biorę trittico i z tego co mi psychiatra mówiła, to w razie ciąży się robi szacunek "zysków i strat" (czyli czy z większą korzyścią będzie to brać w czasie ciąży czy odstawić) i wtedy zdecydujemy. Więc raczej są.Dziewczyny, które leczą się u psychiatry- czy są jakieś leki na uspokojenie, które można brać w trakcie procedury i później, w ciąży?
Prawdę mówiąc ja pomysłów to mam dziesięć różnych dziennie i żaden nie jest najlepszy ale do pracy wracam na pewno, może się uda na krótko nie wiem już sama co robić, rzucam się jak dziki ogier i nie wiem, chyba zdam się na losMyślałam, że to już pewne, że nie wracasz do pracy, bo druga ciąża
Tych stricte uspokajających w ciąży brać nie można (przy transferze tak), ale jest trochę leków przeciwdepresyjnych i przeciwlękowych, które stosować można.Dziewczyny, które leczą się u psychiatry- czy są jakieś leki na uspokojenie, które można brać w trakcie procedury i później, w ciąży?
Wiele leków jest faktycznie bezpieczne dla ciężarnych, ale na opakowaniu będzie napisane by nie brać w ciąży ponieważ nikt nie testował tych leków na tej grupie badawczej. Psychiatra na pewno wskaże odpowiednie leki wiele z nich niesie ze sobą korzyści przewyższające ryzyko.Dziewczyny, które leczą się u psychiatry- czy są jakieś leki na uspokojenie, które można brać w trakcie procedury i później, w ciąży?
Ja biorę zoloft i trittico. W razie ciąży mam odstawić, ale w razie konieczności można je też w ciąży przyjmować, tylko to już do ustalenia z lekarzemDziewczyny, które leczą się u psychiatry- czy są jakieś leki na uspokojenie, które można brać w trakcie procedury i później, w ciąży?
Też biorę trititto i tak jak dziewczyny wspominały w przypadku ciąży trzeba z lekarzem rozważyć korzyści i ryzyko.Dziewczyny, które leczą się u psychiatry- czy są jakieś leki na uspokojenie, które można brać w trakcie procedury i później, w ciąży?