reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Niestety czasami przyczyna niepłodności jest i pozostaje nieznana, in vitro to nie jest lek na całe zło i bywa, że ciąży nie daje. Sama znam parę która podchodziła do 3 czy 4 procedur, mieli chyba 9 transferów, wydali tyle, że postawiliby dom z basenem i nic, ciąży nie ma. Przeszli chyba wszystkie dostępne metody leczenia, łącznie z zaawansowaną immunologią. Teraz myślą czy nie zdecydować się na surogację, to kolejne setki tysięcy. Koszmar co niektórzy muszą przejść by zostać rodzicami, to są wspaniali, dobrzy, ciepli i wykształceni ludzie i nie zasługują na to, by los ich tak tyrał :(
Niestety tak jest że każdy ma swoją historię i czasami nie mamy na to wpływu tak jak w tym przypadku. Jest to smutne że nie można mieć wszystkiego i na każde zawołanie. Takie mamy realia.😪

reklama
tak to wlasnie jest, jak się czeka na @ to nie przychodzi w terminie , ja kwalifikacje przekładałam też bo spóźnił mi się okres 5dni 🤦‍♀️ chyba z tego stresu 😂
Ja właśnie już się stresuję, że mi się coś opóźni a mam wizytę zaplanowaną na 1dc właśnie 🙈

Niestety czasami przyczyna niepłodności jest i pozostaje nieznana, in vitro to nie jest lek na całe zło i bywa, że ciąży nie daje. Sama znam parę która podchodziła do 3 czy 4 procedur, mieli chyba 9 transferów, wydali tyle, że postawiliby dom z basenem i nic, ciąży nie ma. Przeszli chyba wszystkie dostępne metody leczenia, łącznie z zaawansowaną immunologią. Teraz myślą czy nie zdecydować się na surogację, to kolejne setki tysięcy. Koszmar co niektórzy muszą przejść by zostać rodzicami, to są wspaniali, dobrzy, ciepli i wykształceni ludzie i nie zasługują na to, by los ich tak tyrał :(
a czy surogactwo jest legalne w Polsce? Pytam, bo zastanawiam się, czy to jest opcja, o której można w ogóle myśleć jako o ostatecznej ostateczności.

a czy surogactwo jest legalne w Polsce? Pytam, bo zastanawiam się, czy to jest opcja, o której można w ogóle myśleć jako o ostatecznej ostateczności.
Nie, w Polsce nie. legalne jest w Ukrainie, w Gruzji, Czechach, Grecji i gdzieś jeszcze. Jasne, że jest to opcja, ale mówimy o kwotach od 250k zł do pół miliona zł, więc na pewno nie dla każdego osiągalna :(

Hejka dziewczyny przed transferem jestem 5 dni po ovitrelle , 3dzien biorę luteinę i mam bóle brzucha jak jak miesiaczke , czy to normalne ? Nie wiem co jest grane czy to od proga ? Trochę mnie to martwi 😟

reklama
Hej witamy! Kiedy zaczęłaś stymulację i jak idzie? :)
Od soboty biorę Rekovelle, w piątek mam wizytę 😃 szczerze powiem że nie spodziewałam się, że to tak wszystko szybko działa. Tu pierwsza wizyta, tu już od pierwszego okresu zaczynamy, międzyczasie badania. Myślałam że cała procedura in vitro dłużej przebiega 😅 tzn. nie jest powiedziane , że za pierwszym razem nam się uda

Do góry