reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
To jest mój zestaw, w którym zamierzam się zaopatrzyć teraz 😄
Masz 2/3 dawki na jedną iniekcję? To znaczy, że jedną dawkę będziesz musiała szykować już z dwóch ampułek jakoś. I weź tu podziel 0,5ml na 3 albo 4. To chyba z lupą będzie to przestrzykiwanie do insulinówek 🤪
Dokładnie mam 4 lub 5 dni przed transferem 1 ampułkę. Później między 8-12 godzin po transferze kontynuacja w dawce 2/3 ampułki co 3 dni.
I właśnie nie mam pojęcia jak ta To mam zrobić 🤔🤔🙉

Kurde wiem, że to pytanie wielokrotnie padało, próbowałam użyć wyszukiwania ale, nie wiem czy się zepsuło czy nie wyszukuje, bo nie ładują mi się żadne wyniki, więc zadam je po raz 100 😁 w którym dniu cyklu miałyście punkcję?
nie ma reguły… ja. 10, zależy od pęcherzyków kiedy osiągnął odpowiednia wielkość. Może stymulacja trwać 6 dni a może 12, albo i więcej

U mnie znowu wiatr w oczy, bo czego innego mogłam się spodziewać.. :(
Nie będzie transferu w tym cyklu, bo miał być na naturalnym, a dziś 15 dc, endo 6 mm i brak pęcherzyka dominującego. Na owulację się nie zapowiada.
W kolejnym cyklu spróbujemy na sztucznym, a w międzyczasie mam zrobić dodatkowo badanie ana 4 i przeciwciała przeciwjądrowe. Podziałamy coś z immunologią.
dostałaś badania, będziesz przebadana porządnie przed transferem, nie ma tego złego…
Tak myślę…. Zawsze wiatr w oczy ale w końcu zmieni kierunek 🩷🩷🩷

Dziewczyny ja przymierzam się do 3 transferu. Do tej próby mam accofil.
Wytłumaczcie na proste rozumowanie jak dzielić ten accofil na 2/3 dawki. I co dokupić do tego. ?
Ja używałam najpierw 0,5 ale później stwierdziłam ze to pierdole i zamówiłam 0,3 🤣 różnią się tez długością igły, ale dla mnie to nie był problem . Stosowałam schemat: cal ampułka do jałowego pojemnika na mocz i zaciągałam strzykawkami . Ja miałam 1/3 wiec akurat miałam na tydzień

Załączniki

• IMG_9863.jpeg
    IMG_9863.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 36
reklama
Do góry