reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny, jakie miałyście objawy po punkcji?
Mam mega wzdęty brzuch i czuje jakby szykował się na gigantyczną miesiączkę…. Jajniki pobolewają ale tak zwyczajnie…. Punkcja tydzień temu.
Ponad tydzień byłam wzdęta i zalana wodą. Zeszło dopiero jak przyszedł okres.

Kurde wiem, że to pytanie wielokrotnie padało, próbowałam użyć wyszukiwania ale, nie wiem czy się zepsuło czy nie wyszukuje, bo nie ładują mi się żadne wyniki, więc zadam je po raz 100 😁 w którym dniu cyklu miałyście punkcję?
Tak, było wiele razy 😄 o ile dobrze pamiętam to raz miałam w 11 dc a raz w 13 dc.

U mnie znowu wiatr w oczy, bo czego innego mogłam się spodziewać.. :(
Nie będzie transferu w tym cyklu, bo miał być na naturalnym, a dziś 15 dc, endo 6 mm i brak pęcherzyka dominującego. Na owulację się nie zapowiada.
W kolejnym cyklu spróbujemy na sztucznym, a w międzyczasie mam zrobić dodatkowo badanie ana 4 i przeciwciała przeciwjądrowe. Podziałamy coś z immunologią.

U mnie znowu wiatr w oczy, bo czego innego mogłam się spodziewać.. :(
Nie będzie transferu w tym cyklu, bo miał być na naturalnym, a dziś 15 dc, endo 6 mm i brak pęcherzyka dominującego. Na owulację się nie zapowiada.
W kolejnym cyklu spróbujemy na sztucznym, a w międzyczasie mam zrobić dodatkowo badanie ana 4 i przeciwciała przeciwjądrowe. Podziałamy coś z immunologią.
ehhh przykro mi :(

Dasz znać, jak wrażenia po konsultacji? Moj pakiet w luxmedzie nie obejmuje leczenia niepłodności, ale mam nadzieję, że się uda zrobić wizytę tam. W jaki sposób rezerwowałas wizytę i jak długo się czeka?
Hej, jestem po wizycie. Pani doktor rzeczywiście poświęca tyle czasu ile trzeba, wszystko dokładnie tłumaczy i odpowiada na pytania. Dostałam Accofil, dawka dostosowana do mojej wagi. Na maila dostałam rozpiskę dawkowania, kontroli morfo itp. Powiedziała, że do transferu na pewno by włączyła, ale teraz do IUI (szykuję się do 3), skoro też wszystko jest monitorowane, stymulowane itp., też możemy już spróbować. Pierwsza iniekcja 3 dni przed, potem co drugi dzień. Pierwsza morfologia po zużyciu całej ampułki.
Dostałam też listę dodatkowych badań, część z nich mam już zrobioną (na przykład trombofilia, homocysteina, wit. D). Wśród nich m.in. test cytokin CBA, cross-match, białko C i S, antytrombina III. To pierwsze rzeczywiście najlepiej wykonać w APC, bo mają najczulsze testy do oceny stężeń tych cytokin. Można zadzwonić i zapytać, które laby z mojego miasta wysyłają do nich, może tak się uda. Będę do nich pisać i poproszę o wycenę tych wybranych badań.
Powiedziała, że gdyby sam KIR AA był tu przyczyną to jakaś ciąża biochemiczna, próby implantacji powinny się wydarzyć, no ale spróbujemy od razu z tym accofilem do IUI. Do IVF zaleca jednak rozszerzyć te badania, no i z wynikami na kontrolę.
To tak na gorąco 🙂

Dziewczyny ja przymierzam się do 3 transferu. Do tej próby mam accofil.
Wytłumaczcie na proste rozumowanie jak dzielić ten accofil na 2/3 dawki. I co dokupić do tego. ?

Dziewczyny ja przymierzam się do 3 transferu. Do tej próby mam accofil.
Wytłumaczcie na proste rozumowanie jak dzielić ten accofil na 2/3 dawki. I co dokupić do tego. ?
To jest mój zestaw, w którym zamierzam się zaopatrzyć teraz 😄
Masz 2/3 dawki na jedną iniekcję? To znaczy, że jedną dawkę będziesz musiała szykować już z dwóch ampułek jakoś. I weź tu podziel 0,5ml na 3 albo 4. To chyba z lupą będzie to przestrzykiwanie do insulinówek 🤪

Załączniki

• IMG_4071.jpeg
    IMG_4071.jpeg
    67,6 KB · Wyświetleń: 40
Dziewczyny, a gdzie oddaje się zużyte strzykawki, peny, lub np leki zaczęte ale nie wykończone? Mam pół Menopuru, pół pena Rekovelle. Czy to wszystko przyjmą mi w aptece?

reklama
Dziewczyny, a gdzie oddaje się zużyte strzykawki, peny, lub np leki zaczęte ale nie wykończone? Mam pół Menopuru, pół pena Rekovelle. Czy to wszystko przyjmą mi w aptece?
W mojej aptece nie przyjmują i powiedzieli mi, że tylko PSZOK 😕 Mam co prawda tylko dwie strzykawki po Ovi i zastanawiałam się czy do szpitala ich nie zanieść i tam do tych czerwonych pojemników wrzucić. Ale za każdym razem jak jechałam na moni czy IUI, to zapominałam zabrać czy nawet zapytać czy mogę.

Do góry