reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hej w poniedziałek miałam transfer świeży. Jestem 10 dni po ovitrelle. Zaczęłam robić testy żeby wyłapać kiedy nie będzie zastrzyku. Ile się u was utrzymywał? Zobacz załącznik 1676106
ja robiłam ovitrelle z 6 razy i za każdym razem wypłukiwało mi się po 10 dniach. Ale to było ledwo ledwo co widać. Miałaś jeden zastrzyk czy więcej? Te twoje kreski są dość mocne.

reklama
Będziesz robiła testy sikane ? 😁😁
własnie sie stresuje bo już od jutra mogę zacząć sie testować bo będzie 6dpt ale sie boje
wczoraj rozmawialismy i moj stwierdził żeby nie przyspieszać i zrobić bete 10.12 a po chwili mowi ale nie wiem czy wytrzymasz :))
z jednej strony pragne juz tych dwoch kresek a boje sie że zobacze bete mniej niz 2,5 :((
zobaczę w sobotę pewnie zrobie test sikany:))
polecacie jakies testy??

Hej w poniedziałek miałam transfer świeży. Jestem 10 dni po ovitrelle. Zaczęłam robić testy żeby wyłapać kiedy nie będzie zastrzyku. Ile się u was utrzymywał? Zobacz załącznik 1676106
Mi raz się utrzymywał długo, takie kreski miałam do 12 dni po, w 14 miałam ledwo widocznego duszka i dopiero w 15 było biało, ale za drugim razem już 10 dnia miałam biało, więc bywa różnie.

To dokładnie mam na myśli, powinni powiedzieć wprost choć z tego co czytałam jest to niezgodne z tym co mówi ministerstwo zdrowia i można to śmiało zgłosić do MZ, żeby przeprowadzili interwencję tam :p
Ja się zgodzę z tobą, przez to pewnie jest taka narracja ale zgłaszając do MZ mogę narobić sobie problemów bo wstrzymają program i strzelam w kolano. Bo komórki mam u nich zarodki plus zostawiona spora sumę za badanie komórek.

Jestem już po punkcji. Mogę powiedzieć że nie było to nic strasznego, nawet całkiem miło było 🙂 Pobrali 6 komórek, wydaję mi się to słabym wynikiem - zwłaszcza że na ifv zdecydowaliśmy się z uwagi na czynnik męski. W trakcie stymulacji było wskazywanych po 11-14 komórek a finalnie pobrali 6... hmm no trudno, co ma być to będzie
P.s. obudziłam się jeszcze na sali zabiegowej i sama przeniosłam się na łóżko więc zaskoczenia "co ja robię na łóżku" nie było haha pierwsze moje pytanie ile jajek pobrali

@LadyCaro możesz mi wpisać 8.01 na wizytę kwalifikującą 😄
Zadzwoniłam wcześniej, przekonana że najwcześniej styczeń, a pani mi proponuje już 11.12 😅 Nie wiem w sumie czy dobrze zrobiłam, bo 8.01 mamy też wizytę w poradni niepłodności na NFZ, gdzie mieliśmy się szykować do pierwszej IUI 🫣
Myślicie, żeby na razie zostawić i w razie czego przesunąć? Pani mi też 3 razy powtórzyła o tych udokumentowanych 12 m-cach starań/leczenia, a u nas to chyba jakoś tak na granicy wtedy będzie. Na co oni patrzą dokładnie? Co się zalicza do tej dokumentacji a co nie? Staramy się ogólnie 3,5 roku ponad, ale głębszą diagnostykę zaczęliśmy jakoś na przełomie lutego i marca 2024.

reklama
Jestem już po punkcji. Mogę powiedzieć że nie było to nic strasznego, nawet całkiem miło było 🙂 Pobrali 6 komórek, wydaję mi się to słabym wynikiem - zwłaszcza że na ifv zdecydowaliśmy się z uwagi na czynnik męski. W trakcie stymulacji było wskazywanych po 11-14 komórek a finalnie pobrali 6... hmm no trudno, co ma być to będzie
P.s. obudziłam się jeszcze na sali zabiegowej i sama przeniosłam się na łóżko więc zaskoczenia "co ja robię na łóżku" nie było haha pierwsze moje pytanie ile jajek pobrali
6 to na prawdę jeszcze nie jest źle, u mnie też pęcherzyków było 12, a komórek 6 🙂 U mnie wszystkie 6 się zapłodnieniły i wszystkie nadawały się do zamrożenia, tego samego życzę Tobie ✊🤞 Jak z 6 zostaną Ci nawet 2 zarodeczki to będzie super 🙂

Do góry