reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Implatacyjny okres

Jeżeli to 100% miesiączka czyli złuszczające się endometrium to nie, bo ciąża musi się rozwijać w grubiutkim ;)
Ale w ciąży zdarzają się plamienia, krwawienia, a nawet krwotoki - czasem ciąża mimo nich się utrzymuje

Podaj konkretne daty - tej miesiączki, poprzedniej i tego stosunku? Bo rozumiem, ze więcej stosunków nie miałaś w tym cyklu?
No ja się nie wypowiem o tym okresie z ciążą xD

reklama
Ostatnia miesiączka 22maj 31maja był stosunek (pierwszy dzien plodny) i 8czerwca czyli 2dni po owulacji i wczoraj dwa dni przed czasem dostalam sama nie wiem czy miesiączkę czy nie bo jest mniej obfita niż zwykle

Ostatnia miesiączka 22maj 31maja był stosunek (pierwszy dzien plodny) i 8czerwca czyli 2dni po owulacji i wczoraj dwa dni przed czasem dostalam sama nie wiem czy miesiączkę czy nie bo jest mniej obfita niż zwykle
Prawda jest taka że żadna z nas ci nie powie czy to okres czy implantacja. Jak jesteś cierpliwa to czekaj czy rozkręci się okres czy plamienia się skończą a jak nie jesteś cierpliwa to idź do labolatorium zrób bhcg

Prawda jest taka że żadna z nas ci nie powie czy to okres czy implantacja. Jak jesteś cierpliwa to czekaj czy rozkręci się okres czy plamienia się skończą a jak nie jesteś cierpliwa to idź do labolatorium zrób bhcg
Idę na betę ale aż w poniedziałek a tu chciałam zaciągnąć rady poprostu od tego jest te forum

Albo okres albo ciaza. Implantacją to bardzo niewielkie plamienie. Najlepiej idź na betę i będziesz widzieć.

reklama

Na jakiej podstawie wyliczasz sobie owulację?
Monitoring? Test owulacyjne? Temperatura?

Generalnie jeżeli nie masz na 100% potwierdzonej owulacji to na dwoje babka wróżyła. Statystycznie przyjmuje się, że owulacja jest 14dc przy 28 dniach, ale wszystko zależy od tego jaką ma się fazę lutealną (która jest stała dla danej kobiety). Prawidłowa to 10-16 dni i już tego wyliczenia można łatwo zauważyć, że mając cykl 28dni można mieć owulację zarówno w 12 dniu cyklu jak i w 18dc. Nie mówiąc już o przesunięciu się cyklu z powodu stresu czy jakiegokolwiek innego powodu.

Nie ma czegoś takiego ja pierwszy dzień płody - owulacja to max. 24h, a niektórzy mówią że to nawet ledwo 6h. Kalendarzyk pokazuje Ci pewne dni jako wysoką szansę na ciąże bo właśnie - może się coś przesunąć to raz, dwa plemniki w teorii żyją 2-3 dni - stąd lekarze zalecają stosunki co drugi dzień by łatwiej było trafić.

Ze stosunku 31 maja już raczej niewielka szansa na ciąże bo minęło sporo dni. Tu można przyjąć, że max. 21 dni to jest okres po którym każdy test wyjdzie w którąś stronę. Bierze się to z tego, że w skrajnych naprawdę skrajnych przypadkach plemniki potrafią żyć 7 dni, do tego 6-12 dni na implantację zarodka i ok. 2 dni na pozytywny test = 21 dni.

Z tego 8 czerwca oczywiście szansa bo to jakieś max. 10dpo więc możliwa byłaby implantacja ale krwawienie przy implantacji spotyka o ile dobrze pamiętam 30% kobiet i jest ono delikatne, wręcz ledwo zauważalne i po 48h od niego każdy test powinien wyjść pozytywny bez dopatrywania się.

Oczywiście polecam zrobić betę - bo to da Ci 100% odpowiedź.
Pamiętaj też że zdrowa para, starająca się regularnie (czyli co te 2-3 dni) o dziecko ma co cykl 30% na to że się uda i to też chyba do 30stki, potem z każdym rokiem ten % coraz bardziej spada

Do góry