reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Implantacja zarodka

polax1

Aktywna w BB
Cześć! Zacznę od tego, ze forum od jakiegoś czasu odwiedzam sporadycznie żeby się nie nakręcać. Ale sytuacja w tym cyklu nie daje mi spokoju.
Mam cykle średnio 33 dniowe, w tym miesiącu w 26dc miałam lekkie plamienie ( 8 dni po owulacji). Plamienie zauważyłam tylko z rana na papierze- śluz zabarwiony na różowo, później w godzinach wieczornych bardziej kolor kawy z mlekiem i na tym koniec przygody z plamieniem, okres się nie rozwinął. Nie robiłam jeszcze testu, ponieważ pewnie będę sobie wmawiać, ze widzę cień cienia…
Czy jest szansa, ze było to plamienie implantacyjne? Jak to u Was wyglądało?

reklama
Straciłam ciążę pod koniec lutego. Pierwsze podejście do starań po poronieniu zaczęliśmy w ostatnich dniach maja (bez monitoringu, więc wszystko jest tylko moim przypuszczeniem) ostatnie zbliżenie mieliśmy 1 czerwca bo mąż tego dnia wyjechał do Danii. Na nic nie liczyłam bo owulacja według aplikacji miała wystąpić między 2-4 czerwca, ale w żaden inny sposób tego nie kontrolowałam, miałam zacząć od lipca. 12 czerwca miałam plamienie, które trwało 4-5 dni i kolorem ale nie ilością przypominało miesiączkę. W dniu miesiączki poszłam na betę, wyszła pozytywna. Nie chciałam doszukiwać się cieni na testach bo na pewno nie skończyłabym na jednym. Tak więc mogę jedynie przypuszczać, że u mnie implantacyjne wystąpiło po 12 dniach od stosunku bo nie wiem kiedy była owulacja 😉
Edit. Cykle 29dni

Ostatnia edycja:
U mnie wygląda to tak.. też mam cykle około 32 dni. W dniu 01-02.09 czułam że mam owulację, miałam plamienie owulacyjne, śluz odpowiedni i temp. W dniu 03.09 byłam u lekarza który stwierdził że owulacja będzie dopiero około 05.09 ale jest po stronie gdzie nie mam jajowodu, więc szansa bardzo mała. 14-15.09 miałam plamienie, ale minimalne - odrobina białego śluzu a w nim kropeczka krwi, nawet nie potrzebowałam wkładki. Wczoraj był pierwszy dzień spodziewanego okresu. Brzuch boli od tygodnia jak na okres ale nic się nie dzieje. Raz już poroniłam puste jajeczko a raz miałam ciążę pozamaciczną (dopiero przy 4 becie zaczęła źle przyrastać). Dziś zrobiłam test.. i widzę cień cienia i już obleciał mnie strach, że znowu coś będzie nie tak..

Załączniki

• IMG_20210917_154150.jpg
    IMG_20210917_154150.jpg
    379,5 KB · Wyświetleń: 250
U mnie wygląda to tak.. też mam cykle około 32 dni. W dniu 01-02.09 czułam że mam owulację, miałam plamienie owulacyjne, śluz odpowiedni i temp. W dniu 03.09 byłam u lekarza który stwierdził że owulacja będzie dopiero około 05.09 ale jest po stronie gdzie nie mam jajowodu, więc szansa bardzo mała. 14-15.09 miałam plamienie, ale minimalne - odrobina białego śluzu a w nim kropeczka krwi, nawet nie potrzebowałam wkładki. Wczoraj był pierwszy dzień spodziewanego okresu. Brzuch boli od tygodnia jak na okres ale nic się nie dzieje. Raz już poroniłam puste jajeczko a raz miałam ciążę pozamaciczną (dopiero przy 4 becie zaczęła źle przyrastać). Dziś zrobiłam test.. i widzę cień cienia i już obleciał mnie strach, że znowu coś będzie nie tak..

Powiem Ci, ze ja tez coś tam widzę :)
Także trzymam kciuki!

Moj popołudniowy..

Załączniki

• IMG_1531.jpg
    IMG_1531.jpg
    111,5 KB · Wyświetleń: 256
reklama
Do góry