Wesoła Kobietka
Fanka BB :)
Mummy ja ostatnio zrobiłam listę propozycji dla dziewczynki i chłopca (po ok. 7 imion) i dałam mężowi do weryfikacji to zaakceptował chyba 3 dla dziewczynki i 1 dla chłopca plus dopisał dla chłopca Szymon. Mnie też się w sumie to imię podoba i nie znam żadnego Szymka mimo, że jest na 1 miejscu na top liście imion na 2011. Poza tym obojgu nam się podoba Aleksander i na razie jest na 1 miejscu u nas.
A dziewczynka Paulina lub Milena póki co ze wskazaniem na to pierwsze bo Milena dała córce moja dalsza kuzynka (ale podobno u nich w bliskiej rodzinie nawet są przypadki takich samych imion).
Tak na marginesie to staram się zestawiać imię z nazwiskiem jak brzmi bo niektóre imiona mi się na przykład podobają, ale łącznie z nazwiskiem nie brzmią wcale tak fajnie, jak np. z bardziej nowoczesnych Pola czy Filip.
A dziewczynka Paulina lub Milena póki co ze wskazaniem na to pierwsze bo Milena dała córce moja dalsza kuzynka (ale podobno u nich w bliskiej rodzinie nawet są przypadki takich samych imion).
Tak na marginesie to staram się zestawiać imię z nazwiskiem jak brzmi bo niektóre imiona mi się na przykład podobają, ale łącznie z nazwiskiem nie brzmią wcale tak fajnie, jak np. z bardziej nowoczesnych Pola czy Filip.
Ostatnia edycja: