Z pisownią identyczną ciężko nam było wybrać imię dla dziewczynki. My zdecydowaliśmy się na pisownię angielską z tego względu,że w Polsce Natasha każdy przeczyta jak należy,a tutaj Natasza nie przeczyta poprawnie nikt. A nie chciałabym aby mi tubylcy imię dziecka kaleczyli...
reklama
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Postawiłam na swoim i będzie Zuzia ;-)
Graziul xxx
mamula 2 "kociakow":))
Ja mam corcie NATALIE a teraz ma byc synus-bedzie mial na imie ERIC.Pisownie wybralismy angielska ,ze wzgledu jak ktoras z kolez napisala wyzej,aby imie dziecka nie bylo tu potem kaleczone na kazdym kroku,jak to jest w moim przypadku.Drugich imion nie dajemy ,bo ja mam drugie i w wiekszosci urzedach itp .tutaj jestem wolana podwojnie(pol biedy)albo czesto nawet drugim imieniem..a to bez sensu.pozdrawiam wszystkie
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Postawiłam na swoim i będzie Zuzia ;-)
Z Zuzi zrobiła się Tosia ;-)
irka252
Czerwcowa mama 2009
Moja najstarsza ma olivia na cale szczescie bylam uparta ze chce przez "v", co prawda w Pl ciagle musialam chodzic zeby poprawiali imie ale za to teraz tu wymawiaja poprawnie. 2 to Zuzanna i tu mamy problem w szkole mowia do niej "suzana" bo Zuzia im nie wychodzi. 3 jest Olga i tu obecnie bez problemow wymawiaja podobnie. 4 urodzila sie tu i ma typowo angielskie imie Phoebe (czyt. Fibi) ale takie mi sie podobalo i mam w nosie co mysla o tym w PL.
mama z UK
mama Oleńki ;)
Moja córcia ma na imię Aleksandra,dlugo zastanawialismy sie czy pisac przez x czy ks wkoncu zdecydowalismy ze bedzie ks. W sumie nie spotkalam sie jeszcze z tym zeby ktos zle przeczytal.Ale jak pisza to przez x . W drodze jest drugie,mamy juz kilka pomyslow ale najpierw musimy znac plec
A
asiunia876
Gość
Nasz synek ma na imie Joshua, a drugi bedzie Maddox, jak by miala byc dziewuszka bylaby Maya.
reklama