reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków ;)

Nam narazie lekarz ujawnił dziewczynkę w usg ale jeszcze nie ma pewności mi sie bardzo podoba imię Anastazja ale jego znaczenie mnie przeraża znaczy zmartwychwstala , wskrzeszona :(

reklama
Dziewczyny, fajnie, że macie już powybierane imiona... Ja chciałam dla córki Zuza, ale będzie synek i mam kłopot. Tak samo jak przy pierwszej ciąży tak i teraz jak przeglądam imiona w kalendarzu to żadne mi się nie podoba tak bardzo, żeby je wybrać. Mój mąż chce Ignacego (taka propozycja od mojej siostry była dla naszego pierwszego synka - a teraz mąż żałuje że się na te imię nie skusiliśmy). A ja nie wiem... może Janek (Jan)...

Mnie się bardzo podoba od zawsze Sara i myślę że tak nazwiemy dziewczynkę, a dla chłopca to albo Marcel albo Maksiu, tylko Maksymilian to trochę przydługie a do tego nie krótkie nazwisko... Więc musi być Sara i koniec

Ja tam dalej pojęcia nie mam. Nie umiem myśleć nad imieniem,kiedy nie znam płci :p

Kamilka mi się podoba Maksiu,ale przy pełnej formie Maksym ;)

oooo nie tylko nie Marian ;-)
/My dla chłopca to chyba mamy Jakub, ale też widzi mi się Nikodem - mąż nie przekonany.
Dla dziewczynki hmm,,, i tu problem, więc oby biło serducho malego mężczyzny ;]

mitemil - ja teraz też nie chcę wybrać jednego z najpopularniejszych imion. Długo myśleliśmy nad imieniem dla Kuby i jak wymyśliłam to bardzo się wszystkim spodobało. Dopiero później się dowiedziałam, że to tak popularne imię... Ale nie wymyśliłam nic innego i został Jakub. Teraz chcę bardziej wyszukane imię, ale na razie żadne mi się nie podoba.

reklama
Moja Martyna miała być Klaudia, a decyzję o zmianie imienia podjęliśmy na porodówce między skurczami :-D Dopiero po paru miesiącach zobaczyłam, że jest w 20'ce najpopularniejszych imion :zawstydzona/y:

Do góry