reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków ;)

Powoli zaczynam myśleć o imionach, nie jestem jeszcze przekonana do żadnego, ale kilka pojawia się w moich rozmyślaniach często...

Dla chłopca: Łukasz, Marek, Dawid, Daniel, Jacek, Jonasz, Jeremiasz, Roland, Tadeusz
Dla dziewczynki: Anna, Joanna, Alicja, Ida, Agnieszka

Każde z tych imion ma któryś członek mojej rodziny, czy bliski znajomy, mam same dobre skojarzenia z nimi... :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie mam jeszcze 100% pewności, ale podobają mi się te imiona, które już kiedyś sobie wymyślałam dla mojego dziecka, hihi. Oto one:

Dziewczynka- Pola, Nina, Zosia, Marta

Chłopiec- Szymon, Bartek, Olaf,

I kto wie czy czasem nie wymyślę jeszcze zupełnie czegoś nowego.

U nas dziewczynki mają imiona na N (zupełny przypadek) i chcieliśmy synkowi tez takie dać na N. Miał byc Nikodem, ale moja mama uprosiła,żeby nie bo Nikodem, to Nikoś, a na córcie wołamy Nika i mówi,że jej się będzie mylić :-) Jest Marcel i szczerze powiem,że nie mam pojęcia jakie imię dla kolejnej pociechy...Znowu będzie ciężki wybór, tak jak z synkiem było:sorry2:

My już kiedyś wymyślaliśmy imiona dla naszych pociech i tak nam też zostało do dzisiaj :)
Dla chłopca Maciek a dla dla dziewczynki Zuzia :) i raczej nie planujemy zmieniać i szukać innych :)

Dziewczynka : Lena.

Na chłopczyka nie mamy pomysłu, a szkoda, bo czuję ,że to właśnie chłopak będzie :-D

U nas będą wspólnie wybrane ale nie polskie...

chłopak - Rajveer po tatusiu i w skrócie Raju a z polskiego Radek lol
a i tak mam przeczucie ze bedzie dziewczyna i bedzie Manpreet w skrocie Mani, Mańka

reklama
Do góry