reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych lutowych dzieciaków

u nas przez przypadek powstała nowa rodzinna tradycja dotycząca imienia:-D
Ja (Dorota), mój mąż (Adrian), nasza pierwsza córka(Alicja) i druga na którą czekamy(Joanna) wszyscy mamy imiona 6 literowe:-D no i siłą rzeczy nazwiska też te same więc i ta sama liczba liter.... przez przypadek ale fajnie wyszło:-)

reklama
U nas zostaje Maksymilian :-) zanim jeszcze byłam w ciąży o tym imieniu myśleliśmy ale potem miałam wątpliwości bo popularne, bo nawet niektórzy na zwierzaka tak wołają ale jak szukałam innego imienia to pewnie, podobały mi się ale jakoś czułam że to tak jakbym na siłę zmieniała imię komuś kto już je ma hehe

Monika akurat pierwsza parka to rodzice ;-) ale moj maz ma 4 rodzenstwa i kazdy ma 3 dzieci. Imiona dzieci: wspomniani juz Celina, Niklas i Samuel; Benedikt, Sebastian i Jonas; Felix, Clemens i Lilia; Johanna, Alexander, (Fasolka); no i my Kinga i (Fasolka) ;-).
W ogole imie Kinga jest tu odbierane jako bardzo egzotyczne, wiekszosc w pierwszym momencie mysli, ze to imie... afrykanskie! Dlatego corcia ma na drugie Helena, jakby co ma alternatywe (no i tez po mojej babci). Kinga to pomysl mojego T, ktory przed 7 laty byl na wolontariacie w Polsce i tak go to nasze polskie imie oczarowalo. Ja na to przystalam jak na lato, nie bylo dyskusji tak jak teraz. Wybor imienia to naprawde nielatwa sprawa!

Dorex3 my z mężem chcemy nadać naszej dziewuszce właśnie Alicja :), tez wydaje mi się, że przemawia za tym fakt, że z tych Al, które znam wszystkie to fajne babki:)
Karolina - Max fajnie, a to, że nadają zwierzętom to inna sprawa, bo w sumie nadają im wiele ludzkich imion i nie ma czym się sugerować:), zgadzam się z Mokito, że wybór imienia nie jest taki łatwy :tak:

i tak go to nasze polskie imie oczarowalo.
weź mu powiedz, że ono jest węgierskie :p ja mam na imię Kinga i jak byłam mała, to uchodziło za bardzo egzotyczne - w przedszkolu, podstawówce, gimnazjum i liceum byłam jedyną Kingą, niedawno miałam styczność z jednym Węgrem i z ciekawości go zapytałam, czy u nich to imię jest popularne... powiedział, że bardzo - sam ma w klasie (bo to uczeń był jeszcze) 5 moich imienniczek :D

Tak Koshka, przywedrowalo z Wegier jak sie Wstydliwy z Kinga chajtnal :-) Kinga jest odbierane z sympatia, a niemieckojezycznym kojarzy sie z.. kangurem.
Wezcie napiszcie cos krytycznego o Maria na drugie dla chlopa, zebysmy tak nie nadali :p

reklama
Do góry