reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
OLICA nasza córeczka tez miała być Malwinką...całe lata tak mówiłam...i na początku ciąży mówiłam że MALINKA w brzuszku to Malwinka...ale jakoś serduchem tego nie czułam...a to tak trzeba chyba czuć ,że to jet właśnie to jedyne... ale imie jest słodziutkie ..Malwinka ..Malwisia malutka...tylko nie wiem jak dorosła Pani Malwina funkcjonuje:-D

Olica mi to imię kojarzy się z sentymentalną , tendencyjna powieścią z oświecenia:-) nie była ona zbyt rozgarnieta , raczej taka gąska , ale to moje spaczone widzenie po egzaminie z oświecenia:-D Najważniejsze żeby Wam się podobało;-) nie uważam żeby to imię skrzywdziło maleństwo :-)

Z tymi imionami to jest tak ze jak jest mila osoba to nawet najbrzydsze i najbardziej wymyslne bedzie sie nam wydawalo dla nich idealne :-)

Moj tata przebudowywuje teraz dom u takiej babki ktora ma 1,5 rocznego synka o imeniu Fredi ( Frederyk) Jak je pierwszy raz uslyszalam to sobie pomyslalam, boze co za ludzie dali takie imie synkowi, ale jak mi teraz tata i maz o nim opowiadaja to sama sie zastanawialam czy nie dac tak mojemu synkowi na imie. Fredi kojazy mi sie z malym smiesznym smykiem i ani troszke nie wydaje mi sie teraz dziwne. :tak:kwestia przyzwyczajenia ;-) i pewnie tak bedzie z Twoja Malwinka Olica ze moze nie wszystkim sie bedzie podobac ale jak ja zobacza jaka jest kochana i slodziutka to sami tak dadza swoim corkom na imie :-D

Drugie - ona jest z tych co wszystko za swoje dzieci robiła i ja musiałam moejgo nauczyć dopiero co w domu trzeba robić i takie tam - oj dużo pracy, uwierzcie mi - teraz już jest OK, no ale nie wiedziałam że matka tak może skrzywdzić dziecko - żeby dorosły człwoeik nie wiedział jak prawdiłowo pranie posegregować i w pralce tylko 1 program rozróżniał. Dotarło to do niej jak była pierwszy raz w odwiedzinach i zobaczyła jakim problemem było żeby Ł za posprzątanie domu się wziął keidy ja byłam w pracy, no i chociażby jak mopa trzymał... - hahhaha w jednej ręce wiadro, w drugiej mop i cośtam macha nad podłogą... :-D
Wtedy napwet przyznała ze wstyd jej jest przede mną że swoich chłopaków takich rzeczy nie nauczyła bo chciałaby żebym miała z mojego Ł porzytek itd...

o jakbym o swojej teściowej czytała ;-) mój chłop do dziś jak coś w domu robi, np. sprząta, to ja muszę mu wszystko palcem pokazywać i wkurza mnie to!
dobrze, że Twoja chociaż widzi problem, bo moja niestety nie :wściekła/y: ja jestem ta zła, bo jej syneczka "do roboty gonię" :wściekła/y:

Dziewczyny a co Wy sądzicie o imieniu MALWINA ???
Piszcie smiało, co sądzicie, jakie macie skojarzenia itd.

znam 2 Maliwinki :-) jedna jest malutka, a druga to już dorosła kobieta! imię bardzo ładne! mi się podoba, a kojarzy mi się właśnie z taką rozkoszną blondyneczką :-)
Mary to raczej na kolejną terapię sie nadaje a nie na rozmówki towarzyskie na necie :). Generalnie jest niefajna, zaliczyłam dom dziecka, rodzinę zastępczą, "odbiór" z rodziny zastępczej w wieku 9 lat, baty pejczem nago na podłodze, samotne mieszkanie od 15 roku życia i wyprowadzkę "na swoje" w wieku 19 lat. I nie żeby "patologia czy coś" - super specjalista, naukowiec, dyrektor szpitala obecnie :)

o ja pierdziu :-( straszne to co piszesz i faktycznie na terapię się nadaję :-(

U nas ostatnio padła propozycja imienia dla córeczki, a mianowicie Milenka :) ładne, podoba mi się, ale jednak Amelki nie przebija :-( z tym, że Amelkę już odrzuciliśmy, a teraz nie mogę znaleźć nic równie ładnego dla mnie!

Nierozgarnięta Malwina ? Hehe- dobre:-D

Milena-moim zdaniem dość niespotykane, ale ładne.

Ale imienia Amelka nie znoszę-kojarzy mi się z jakąś telenowelą , a po filmie "Amelia" ludziska całkiem powariowali na punkcie tego imienia.

No ale każdy ma swój gust.

reklama
OLICA nasza córeczka tez miała być Malwinką...całe lata tak mówiłam...i na początku ciąży mówiłam że MALINKA w brzuszku to Malwinka...ale jakoś serduchem tego nie czułam...a to tak trzeba chyba czuć ,że to jet właśnie to jedyne... ale imie jest słodziutkie ..Malwinka ..Malwisia malutka...tylko nie wiem jak dorosła Pani Malwina funkcjonuje:-D
no wlasnie trzeba czuc ze to wlasnie to!!!!!!! ja wiedzialam ze chce coreczke amelke i okazala sie dziewczynka ale mieszkam w anglii i tu amelia czyta sie emilia a moj brat ma juz 6 letnia corke ktora nazywa sie emilka:-( wiec musialam zmienic imie poza tym mowilabym do niej amelka a jak maja dzieci 3 lata ida do przedszkola i tam by mowili do niej nagle emilia nie chce malej w glowie mieszac.....ale nie moge sie przyzwyczaic do nowego imienia olivia:-(

Do góry