reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ImIoNa Girls&Boys

dzięki dziewczyny! to mnie chyba całkiem do tego Bartusia przekonałyście!!

Angel - ja miałam w 1wszej ciąży same opcje dla chłopca ale dla dziewczynki niet, a już wiedziałam że prawdopodobnie będzie dziewczynka, no i kiedyś w 8mc chyba dopiero siostra zaczęła mi wymieniać imiona i na końcu zrezygnowana powiedziała JAGODA i to było to:-D no i mamy Jagódkę,bardzo mi się podoba i pasuje do naszej psotki małej:-)
także na pewno jeszcze w razie W coś wymyślicie idealnego! macie czas:p

reklama
nooo jeszcze do tej młodzieży to troszkę czasu:-D:-D:-D
powiem tak,że spokojny chłopczyk jest bardzo uwielbia dzieci one jego lgnął wszystkie

a u mnie Kacper pojawil sie jak tylko dowiedziałam sie bedzie synek :) wczesniej mielismy same meskie typy ale nie było tam Kacpra a potem jakos tak mnie samo naszło M. sie spodobalo i teraz to juz wszystc do mnie mowia jak sie masz Kacperku? juz tak sie zadomowilo to imie ze nie mas opcji o innym bo sie zadomowil u nas nacalego :)

wiec kochane to samo przyjdzie do Was

Klara i żadne inne.
M na nie.
Bedze ciężko z dziewczynką.

Dla drugiego synka mamy trzy.Remek juz wybrał a teraz zmiemia.
Ale wszystkie mi pasują Tymon/Tobiasz/Ziemowit.
Juz zgania na brata "pierdki".
Woła ze to Tymoszek pierdzioszek zapachy roznosi.
A wczoraj Tobiaszek pierdziaszek ...stwierdził jednak.
Wiec juz sie zachowuje jak typowy "starszy brat" małego Ziomala.
I juz nie chce siostrzyczki. Zmieniło sie Smarkowi.

Ostatnia edycja:
Ha! Macie rację, przychodzi samo ;-) Przeglądałam CAAAAAAAŁE listy imion żeńskich i nic. Dzis w jakims programie padło pewne imię i....:szok: Niby znane a jednak.. :-)
Ale co i jak dowiecie się...mam nadzieje we wtorek ;-)

Klara ładne, znajomej siostra z UK tak dała i w wersji angielskiej jest "Claire" - bardzo mi sie podoba;)

Lena - pięknie!
Ah, gdyby tak mnie się wyśniły imiona. Na razie dylemat: Kacper, Hubert albo Patryk. Które najlepsze?

Z tych trzech dla mnie akurat Patryk...

wiecie co...bedzie problem u nas z imieniem :)...jak juz wiadomo ze chlopak,nie zgadzam sie wogole :-).
ostatnio M stwierdzil ze ZEUS heheheh;-)
A myślałam że tylko mój ma takie zwariowane pomysły i rzuca hasłami...

ja ostatnio zaczelam czytac ksiazke i byla w niej Nina- tez mi sie podoba ale moj T powiedzial kategoryczne nieeeeee

Mi też się Nina podoba, ale mój też NIE bo ruskie. Sam jest ruski... pieróg chyba.

Angel zaintrygowałaś...

nooo jeszcze do tej młodzieży to troszkę czasu:-D:-D:-D
powiem tak,że spokojny chłopczyk jest bardzo uwielbia dzieci one jego lgnął wszystkie
nooo żebyś się nie zdiwiła za chwilę... ostatnio słyszałam gdzieś że średnia wieku tracenia dziewictwa to 12 lat:szok: ale jakoś trudno mi w to uwierzyć:no: dzisiejsze dzieci szybciej dorastają:baffled: eee dużo szybciej... myślę że to ściema,bo jak to prawda to na bank mój stary zamuruje okna Jagodzie w pokoju jak będzie nastolatką, odetnie jej tv,kompa,tel,neta i zarządzi nauczanie w domu...:-D

Szczerze,to mi osobiście niezbyt podchodzą Nicole, Niny, Jessicki itp. bo uważam że polskie imiona też są piękne,ale to moje osobiste zdanie. Nie chce nikogo urazić, wręcz przeciwnie uważam że jeżeli się komuś podoba to ok, w końcu musi być jakieś zróżnicowanie;-)

Klara- fajnie:) znam 2 dziewczynki o tym imieniu i to małe łobuziary są:)) ale mi się to najbardziej kojarzy z kotem chrześniaka mojego K... (oni nazwali tak kota,a 2mc później kumpela córkę i tak dziwnie to było :p)

Ostatnia edycja:
reklama
Olavip
a polskie to jakie masz na myśli?

Bo przeciez Jakub,Mateusz,Michał Maciej, Tomasz , Szymon, Adam, Anna,Magdalena, Michalina, Gabriela itp to semickie (żydowskie) imiona
Cała paka imiona łacińskich , grackich,,, mocno zakorzenionych w naszym kraju.
Na dobra sprawe polskie to "słowiańskie" i tyle (z koncowka najcześciej -sław-sława, -mir- mira)

Nicola, Jesiicka to "nowomodne" nabytki z zachodu.
Nina do niedawna zdrobnienie , od jakiegos czasu funkcjonuje jak pełne imie...

Do góry