reklama
NaturalnaMama
Fanka BB :)
Mi się też Laura podoba, ale odrzucilam ze względu na zdrobienia imienia, kompletnie mi się nie podobają
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
AnusiaP
My akurat mieszkamy za granicą, więc tym bardziej chcieliśmy krótkie i proste imię (w wymowie, pisowni itd.) i tutaj imię Lena zdarza się, ale jest o wiele mniej popularne niż w Polsce [emoji4] także to jest spory plus [emoji4]Ja patrzę też na popularność, tzn nie dam na imię np. Lena, chociaż mi się podoba, bo co drugie dziecko tak ma córka miała być Emilką, długo tak mówiliśmy do brzucha, ale właśnie przed porodem zmieniliśmy na Marcelina, ze względu na popularność Emilki
Karolina_st
Z tą popularnością to różnie bywa. Mama twierdzi że dali mi na imię Karolina bo nikt tak dziecka nie nazywał a tu nagle całe lata 90 w Karolinkach. Kuzynka nazwała córkę Zuzia, myślała że oryginalnie a parę tygodni później Zuzia pierwsza w rankingu imion. Szwagierka to samo z Antkiem (aż się dziwiliśmy skąd to imię) a tu nagle Antek na Antku. Moja przyjaciółka w zeszłym roku urodziła Laurę nikt nie wiedział skąd to imię a tu widzę już się sporo razy pojawiło także nawet jak nam się wydaje że oryginalne imię dajemy to może nic nie znaczyć
Aga10_2018
Maria Magdalena
A Chłopiec Adam albo Franciszek
A Chłopiec Adam albo Franciszek
justyna612
Ja mam 4 letniego Wiktora i żadne inne imię dla chłopca nie podoba nam się więc jeżeli okaże się chłopak to będzie problem
justyna612
Podoba mi się Łucja i zrobienie Lusia mąż nie chce rozmawiać na temat imion do czasu aż poznamy płeć.
Luiza.
Luiza
Luiza. Bardzo oryginalne imię powiem ... ale zdrobnienie? nienawidzę Luizka, bueeeeTeż szukam imion z fajnym zdtobnieniem mamy Marcelinę, wołamy Cyśka
Ja tu tylko po imiona zajrzałam jakby co I odpisuję, bo mnie ta Luiza zatrzymała. W swoim życiu spotkałam tylko dwie w realu i dwa lub trzy razy w TV. Podpowiem Wam dwa imiona: Klara i Florentyna powodzenia.
NaturalnaMama
Raczej Luśka, do Cyśki pasujeLuiza. Bardzo oryginalne imię powiem ... ale zdrobnienie? nienawidzę Luizka, bueeee
Ja tu tylko po imiona zajrzałam jakby co I odpisuję, bo mnie ta Luiza zatrzymała. W swoim życiu spotkałam tylko dwie w realu i dwa lub trzy razy w TV. Podpowiem Wam dwa imiona: Klara i Florentyna powodzenia.
reklama
Podziel się: