reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona [emoji173][emoji173]

reklama
Mi się też Laura podoba, ale odrzucilam ze względu na zdrobienia imienia, kompletnie mi się nie podobają :D

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Ja patrzę też na popularność, tzn nie dam na imię np. Lena, chociaż mi się podoba, bo co drugie dziecko tak ma;) córka miała być Emilką, długo tak mówiliśmy do brzucha, ale właśnie przed porodem zmieniliśmy na Marcelina, ze względu na popularność Emilki ;)

My akurat mieszkamy za granicą, więc tym bardziej chcieliśmy krótkie i proste imię (w wymowie, pisowni itd.) i tutaj imię Lena zdarza się, ale jest o wiele mniej popularne niż w Polsce [emoji4] także to jest spory plus [emoji4]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

Z tą popularnością to różnie bywa. Mama twierdzi że dali mi na imię Karolina bo nikt tak dziecka nie nazywał a tu nagle całe lata 90 w Karolinkach. Kuzynka nazwała córkę Zuzia, myślała że oryginalnie a parę tygodni później Zuzia pierwsza w rankingu imion. Szwagierka to samo z Antkiem (aż się dziwiliśmy skąd to imię) a tu nagle Antek na Antku. Moja przyjaciółka w zeszłym roku urodziła Laurę nikt nie wiedział skąd to imię a tu widzę już się sporo razy pojawiło :D także nawet jak nam się wydaje że oryginalne imię dajemy to może nic nie znaczyć :D

3jgxikgnv87dhgfb.png

Ja mam 4 letniego Wiktora :) i żadne inne imię dla chłopca nie podoba nam się :) więc jeżeli okaże się chłopak to będzie problem :)

Też szukam imion z fajnym zdtobnieniem :) mamy Marcelinę, wołamy Cyśka :)
Luiza. Bardzo oryginalne imię powiem :)... ale zdrobnienie? nienawidzę :) Luizka, bueeee

Ja tu tylko po imiona zajrzałam jakby co :) I odpisuję, bo mnie ta Luiza zatrzymała. W swoim życiu spotkałam tylko dwie w realu i dwa lub trzy razy w TV. Podpowiem Wam dwa imiona: Klara i Florentyna :) powodzenia.

Luiza. Bardzo oryginalne imię powiem :)... ale zdrobnienie? nienawidzę :) Luizka, bueeee

Ja tu tylko po imiona zajrzałam jakby co :) I odpisuję, bo mnie ta Luiza zatrzymała. W swoim życiu spotkałam tylko dwie w realu i dwa lub trzy razy w TV. Podpowiem Wam dwa imiona: Klara i Florentyna :) powodzenia.
Raczej Luśka, do Cyśki pasuje :D

reklama
Do góry