reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

reklama
Ja mam kolegę Tobiasza.... mmmrrrrr...
Niezłe ciacho i w dodatku taki z charakteru, że tylko go schrupać (dobrze, że mój M tego nie czyta :D )

Ja myślałam z M ostatnio nad imionami i tak:

Jak dziewczynka: Zuzia, Kornelia, Dominika ale skłaniam się ku Zuzi :)
Chłopczyk: Kuba

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. dlugo sie nie odzywałam... ciekawa jestem czy u nas bedzie chłopiec czy dziewczynky, mamy już córkę 9 stycznia i mój S. ma jeszcze starszą córkę z 8 stycznia:-) no i teraz znowu rośni nam styczniowy maluszek. S jest pewny, że skoro ze stycznia to na pewno też będzie dziewczynka... a ja myślę, że chłopiec. problem w tym, że nie mamy żadnego pomysłu na imię dla dziewczynki! mamy już Julię i Jagodę. jakieś propozycje???? jeśli chłopiec to na pewno ja będę chciała nazwać go Adam.

A dziewczyny sie wnerwilam wczoraj.moj wnerwiajacy tesc czasem ma niewyparzona gebe. Raz ze moj facet wygadal wszystkim,ze bedzie chlopak.ja jestem troche bardziej skryta i bardzo ostroznie informuje rodzine. No to wczoraj ich odwiedzilismy oczywiscie padlo pytanie jak go nazwiemy.i my wszyscy w trojke Sebastian. A ten na to: Sebastian? Nie, to brzydko. Najlepiej,zeby mal na imie Kaj, albo....ja pier...jak ja sie wkurzylam, trzasnelam w stol, i powiedzialam,ze to my decydujemy o imieniu i kropka.
wiec chyba moja jakas madrosc w tym byla, zeby sie nie denerwowac i z pierwsza corka imie poznali wszyscy po urodzeniu.zadnych dyskusji zadnych komentarzy,zadnych ale...jaka zla jestem...
potem gadalam o tym z moim w samochodzie, i uzgodnilismy.mamy po tyle lat,ze nie damy sobie w kasze pluc i decydowac o naszym dziecku. Nie bedziemy sie jeszcze tak definitywnie przywiazywac do Sebastiana,jesli nagle pojawiloby sie cos co nam sie wszystkim naraz spodoba to moze zmienimy.
a le z doswiadczenia dziewczyny, pierwsza mysl najlepsza, ja strasznie chcialam Maje, ale moj nie bardzo, dalismy Julie, a po jakims czasie moj mi pierdalna, jakby byla Maja to by bylo tez fajnie, wlasciwie moglismy dac Maja.myslalam,ze go trzasne.dziewczyny stawiajcie mocno na swoim, bo potem jest ciezko,jak jakies imie przypadnie do serca, poslucha sie jednak kogos innego i potem jakis taki niedosyt.

a Zuzia tez cudowne imie dla dziewczynki:-)

Ostatnia edycja:
blue, hahaha, mi się z taką bajką Oswald kojarzy, to chyba ośmiornica była:-D U nas oczywiście mamie się Gabryś nie podoba ale ja to gdzieś mam. a wyobraźcie sobie, że chociaż znamy płeć to mój P i teściowa nie dopuszczają do siebie myśli że to chłopiec... przykro mi, bo nie chcę, żeby traktowali małego olewająco dlatego, że nie jest dziewczynką. mój P powinien być mądrzejszy, bo sam cierpiał na tym, że okazał się chłopcem a nie dziewuszką. jego matka była tak zawiedziona, że nawet imienia nie chciała mu wybrać. no kur... nie matka

reklama
nie no ja rozumiem ale zeby az tak to nei rozumiem tej tesciowej ;( a co do tej bajki to tak tak o to chodzi moj m dzisiaj uslyszal jak na jim jam polsat reklamowali i mowi ze moze oswald nazwiemy synka !! ;OO

Do góry