reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych pociech

Witam wszystkie mamy.
My z mężem naszą córcię (jeśli będzie, bo tego jeszcze nie wiemy) nazwiemy PATRYCJA i to już jest postanowione i zatwierdzone.
Natomiast mamy dylemat nad imieniem dla synka, początkowo miał byc PATRYK ale moi rodzice powiedzieli, że to nie ładne imię i my tez zaczeliśmy się zastanawiac.

reklama
my wlasnie obstawiamy patryk szymon mateusz oskarek tzn ja tak wymyslilam i pzrekonuje mojego piotra do tych imion jeszcze jedno ktore sie podoba to bartus

dla coreczki byla martynka :-)

my z mezulkiem na imie dla dziewczynki chyba sie zdecydowlalismy no a babcie idziadkowie tez przytakneli wiec bedzie Emilka Wiktoria, ;-) a co do chlopca to mi sie podobaja staropolskie iminon np Gniewko no ale mezusiowi nie wiec obstawiamy albo Filip albo Kacper.Tak sie sprawy maja na dzisiaj no ale poczekamy zobaczymy.A moze :elvis: ?hihi

my tez jeszcze niewiemy , ale ja mam trzy opcje ; KAMIL , KAROL , MAKSYMILIAN(MAX), ale jak nasz bebik bedzie sie ostatecznie nazywal, nie mam zielonego pojecia:)

jakies nowosci w typach u was?
Bo My z M nadal nie mozemy sie zdecydowac. Co sobie wybierzemy imie to np. za dlugie, nie ma odpowiednika w innych jezykach (czytaj angielskim) albo zle nam sie kojarzy( czytaj znamy kogos o takim imieniu i niekoniecznie chcemy by nasze dziecie bylo takie samo).

reklama
Mój małżonek chce aby nasz córcia miała na imie Alicja, ale ja jakos nie moge sie przekonać. Starsza córcia ma na imie Aleksandra i troche dziwnie mi jest jak sobie pomyślę, że będzie Ola i Ala.
Co o tym myślicie?
A tak na marginesie to wszystkim nam imiona rozpoczynają sie na A, więc z drugiej strony fajnie by było, żeby malutka podtrzymała tradycję;-) .

Do góry