reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

reklama
My jeszcze oficjalnej listy potencjalnych imion nie mamy:-DAle mnie kilka chodzi po głowie:Hania,Zuzanna,Kinga,Sandra,Kubuś:tak:
Z tym,że muszę któregoś pięknego wieczoru zasiąść spokojnie,przyglądnąć strony z imionami i spisać te które mi się jeszcze spodobają a potem z mężem zrobić selekcję:-D

U mnie jak będzie dziewczynka to będzie Nadia, to już ustalone dawno, dawno:-)
Jeśli będzie chłopiec hmm... początkowo miał być Denis, ale chyba się z tego wycofamy, bo jak już wcześniej zauważyłyście dzieci potrafią być okrutne, a imię to można sobie zrymować....
I chyba będzie Pawełek, bo mój mąż to Piotr i strasznie się uparł, że chce mieć imieniny w tym samym dniu co synek:-D

U nas w pierwszej ciąży miała być Milenka ale wyszedł Wiktor. Teraz nadal podoba nam się Milenka ale sama nie wiem co o tym myśleć. Podobno jak w pierwszej ciąży Wikotr miał być i Milenka to nie powinno się tak nazywać dziecka w drugiej... bo na Kaję mąż kręci nosem... A co do chłopca to kompletnie nie wiem... pewnie jak się dopiero urodzi chłopak będziemy kombinować... Ale po cichu mam nadzieję, że będzie dziewczynka

A my jednak planujemy po dziadkach ze strony męża: Aleksander i Helena. Świetnie prezentują się z nazwiskiem. Co prawda Olek i Helenka też mi się nie podobają, więc będziemy wołać Aleks i Lena. Decyzja zapadła już ostatecznie... i przyznam szczerze, że bardzo mi te imiona przypadły do gustu.... ale na razie i tak panuje BOMBEL. :)

Zastanawiałam się nad drugim imieniem dla dziewczynki... moja babcia ma na imię Zofia. Jednak dwa imiona w zestawieniu z naszym niekrótkim nazwiskiem... nie do końca dobrze się komponują. Chyba Zosię zostawię sobie na później :).

Mam z tym imieniem tylko taki niemały dylemat. Babcia Zosia jest znienawidzoną eksteściową mojej mamy (pomimo, że przeze mnie i mojego męża bardzo kochaną babcią)... nie wiem jak moja mama to przyjmie... a z drugiej strony wiem, że moja babcia i mój tatuś byliby przeszczęśliwi i właściwie... z nimi relacje mam znacznie bliższe... takie to pokomplikowane...

U mnie jak będzie dziewczynka to będzie Nadia, to już ustalone dawno, dawno:-)
Jeśli będzie chłopiec hmm... początkowo miał być Denis, ale chyba się z tego wycofamy, bo jak już wcześniej zauważyłyście dzieci potrafią być okrutne, a imię to można sobie zrymować....
I chyba będzie Pawełek, bo mój mąż to Piotr i strasznie się uparł, że chce mieć imieniny w tym samym dniu co synek:-D
MI się nadia podoba i byłaby tak 2 dziewczynka ale moja znajoma ma już Wiktorię i Nadię to wyszłabym na kopiarkę:sorry: także będzie Emma...

a co do imienia Denis...

to ,moja kuzynka , tak kuzynka ma na imię Denis`e (wymawia się Deniz) bo mój wujek jest grekiem....
i nikt jej od penisa nie wyzywał:-D;-)

ale chłopca to racja mogą...
ale zawsze możesz dać na drugie Denis...
tak jak mi sie Dominika podobała... i dałam Vi na drugie:tak:

reklama
Do góry