Julisia
Fanka BB :)
Bronisława to dość staropolskie imię i raczej entuzjazmu nie będzie budzić, ale generalnie drugiego imienia się nie używa więc jeśli chcecie w ten sposób jakoś "uhonorować" mamę i babcie to jak najbardziej, my też dajemy małej na drugie po babci, czyli Elżbieta będzieDla mnie dziwne jest jak ktoś ma tylko jedno imię, od zawsze było tak, że dawano dwa imiona... Zastanawiamy się z mężem jeszcze nad drugim imieniem dla córeczki. Miała mieć po mnie, czyli Wanda Natalia, ale myślimy czy dać jej imię po mojej mamie i śp babci (czyli mamie mojej mamy, bo tak samo miały na imię) nazywała by się - Wanda Bronisława. Jak myślicie? W moim pokoleniu nie ma tego imienia to będzie chociaż w części w następnym...
Tymek, Tymoteusz bardzo ładnie w pełnej wersji biblijne imię więc tym bardziej powinien przemawiać do starszego pokolenia ;-) to wasze dziecko i wy decydujecie jak ma na imię a inni powinni zaakceptować nawet największą waszą fanaberię więc nie patrzcie na innych tylko dajcie tak jak wam się podoba i jak serducho dyktuje ;-)Kurcze dziewczyny a ja juz mam metlik w glowie. Ustalilismy z M. ze damy synkowi na imie Tymoteusz i wiekszosc osob (starszego pokolenia) strofuja nas ze to udziwnione imie i ze maluch bedzie na nas zly jak dorosnie ze dalismy mu tak na imie.
Powiedzcie co na ten temat myslicie. Kurcze, niby mysle sobie ze to mi i mezowi powinno podobac sie imie ale jak tak wkolo slysze opinie to sama juz mam metlik.
nasza pociecha już jest pewne że będzie Eliza i całej rodzinie przynajmniej mojej bardzo sie podoba, ale czekam jeszcze na głupie komentarze teściowej i na pewno tutaj się nie zawiodę ale co by nie powiedziała to mam to głęboko