reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych pociech;-)

A u nas od początku w sumie miał byc Rafałek, a teraz od jakiegos czasu sie zastanawiam jeszcze nad Jacusiem :sorry2: Moj tata miał Jan na imie, ale całe zycie do niego wszyscy Jacek mowili (nawet na grobie jest tablica Jan "Jacek") i tak jakos mnie naszło, zeby tak nazwac synka na jego czesc :confused: Patrykowi sie srednio podoba, wiec jeszcze zobaczymy :tak:
A jak dziewczynka by była, to nie mam pojecia. Mi sie Zuzanna podoba, ale Patrykowi srednio, a lepszego pomysłu nie ma :-p hehe
Ale chyba 3 lekarzy by sie nie pomyliło co do płci i bedzie chłopiec? Ale bym sie zdziwiła jakby jednak dziewczynka :rofl2: Ciekawe czy ktorejs z pazdziernikowek sie nie sprawdzi przewidziana płec :tak:

reklama
A my dobraliśmy drugie imię (po babciach) Hanna Barbara;-)

Moja i M mama to Barbary hehehe i żadnej babci nie będzie przykro;-)

Dziewczynki mam dylemat miałam dac córci tylko jedno imie piersze czyli Wiktoria ale wszyscy nas prawie nekaj ze tradycja jest dac dwa imiona i nie wiem co mam zrobioc nie chciała bym dawac dziecku imion po babciach a w szczególnosci po mojej zmarłej mamie zas po tesciowej wcale mi sie nie podoba doradcie cos
to sa propozycje tesciów :Wiktoria Ewa
mojego taty: Wiktoria Danuta
a ja sie zastanawiam nad Wiktoria Izabela
to by było imie chrzestnej Wikuni i nie wiem co robic maz tez nie chciał za bardzo drugiego imienia i tez go to meczy

GUSIU to nie dawajcie drugiego Jak nie chcecie Ale mnie sie podoba IZABELA :-)

KAKA ja mam na drugie BARBARA ;-)

U nas bedzie OLIWIA choc jakby sie tak zaczela zastanawiac to pewnie inne by mi sie spodobalo ale juz jak o niej mowimy to zawsze Oliwia
W planach jest OLIWIA KINGA ale to drugie to jeszcze nie jestesmy pewni
A jesli jednak bedzie chlowiec to ARTUR GRZEGORZ ;-)

Gusiu jak nie chcesz drugiego imienia to się nikim nie przejmuj. W końcu to Twoje dziecko. I tak głównie uzywa się tego pierwszego:-D

reklama
Z tego niecierpliwego czekania na dzidzię zmieniliśmy imię z Liliana na Izabela.
Będzie więc Izabela Emilia (drugie po niedawno zmarłej babci M.)
Jacek skacze po domu i krzyczy "dzidzia Izia, dzidzia Izia" - jakby deszcz wywoływał.
Oj na mózgi nam już padło:szok:
Ale będzie Iza. Mi też się podoba :tak:

Do góry