reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

Juditka ja wlasciwie mysle glownie o paszporcie dla malej,nie wiem czy dostanie tutejszy (jest takie prawdopodobienstwo),jesli tak to super. Ale Remikowi musielismy robic polski i tam tez musielismy go meldowac. Juz z glupim peselem byl problem wiec obawialam sie co by bylo gdyby literowka obcojezyczna. Lecz skoro Nataszka nie miala problemu z synkiem Olivierem to my tez chyba nie bedziemy mialy. Tak jak mowisz, Natasha nawet tak pisane bedzie latwo odczytywane w pl. No to postanowione :D

reklama
Mój mąż się chyba łamie, bo gdzie nie pójdziemy, to wszyscy pytają co u Kubusia :p zdziwiony, że już wszyscy wiedzą, hahaha, mówię, mu, że już się wszyscy z Kubusiem związali i musi być Kubuś, bo ja sobie nie wyobrażam teraz innego, z resztą ja też myślę i mówię o nim Kubuś :p

Fajnie że już większość z nas wie co tam w naszych brzuszkach siedzi i że możemy się do nich zwracać już po imieniu :-) to daje takie poczucie jeszcze większej więzi. U nas też już się wszyscy do Tymusia przyzwyczaili chociaż nie wszyscy byli na początku zachwyceni. Ale ja ostatnio weszłam na stronę z imionami i czytałam sobie wszystkie po kolej i żadne mi już nie pasowało. Po prostu tak już musi być.
Swoją drogą podrzucam pomysł naszym moderatorkom co by w tabeli z sierpniówkami dodały kolejną informację - wybrane imię. Zobaczymy czy nam się będą jakieś powtarzać.

k8libby, „moje” imię dla Bąbla przeszło w podobny sposób :-). Znajomym się spodobało i sami tak zaczęli mówić, pożyczając "ubranka dla Tymonka", "fotelik dla Tymusia"… To chyba dobry sposób.
marcia331 – ja też myślałam o tym, żeby do płci w liście sierpnióweczek dopisać wybrane imiona, te które już są pewne. Dobrze, że „zadziałałaś”.
kakakarolina, czyli wysyłaś na PW? :-)

reklama
marcia331, widzę że nasze Maleństwa to faktycznie będą dwa Tymusie, ale jeden z nich to będzie Tymoteusz a drugi Tymon :-).

Do góry