reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych Maluszków

Kaana, no właśnie... ja o żadnej Lilianie dotąd nie słyszałam, nigdy, u nikogo- ani małej, ani dużej. Podczas tegorocznych wakacji na plaży wśród tłumu Julek i Lenek jeden jedyny raz słyszałam, jak mama nawoływała dziewczynkę "Lila, Liluś, Lilianka" i właśnie wtedy tak nam z mężem wpadło w ucho, że postanowiliśmy: jeśli będzie kiedyś druga córa, musi być Lila. I do nazwiska nam fajnie pasuje. Będzie więc Ala i Lila :-) mam nadzieję, że jednak to imię nie stanie się zbyt popularne, kiedyś marzyłam o Zuzi, ale tyle teraz dziewczynek o tym imieniu...

reklama
Widzicie ! I już by były trzy u nas na forum z samych czerwcówek ;p
Mi się podobało jeszcze Lidia ale znienawidzona przeze mnie siostra mojej babci tak ma na imię... A jest po prostu nie do opisania :no:

Kaana a mi sie podoba jeszcze Sabina ale mojego byłego chłopaka babcia ma tak na imię, a bardzo jej nie lubiłam...
No i mam nowy typ dla dziewczynki... Karla :)

Kaana, u nas na pewno będzie Lila- jeśli nie zmieni płci :laugh2: mimo wszystko.
Ale muszę przyznać, że troszkę się wystraszyłam tej popularności i sprawdziłam z ciekawości wątki z imionami na innych miesiącach. Odetchnęłam z ulgą ;-) tylko u nas tak jest.

Ja mam duzo typow dziewczynskich imion, o meskich nie mysle :p
ja tez z tych co patrza na popularnosc i unikam tych najczesciej nadawanych - gdyby nie to to na bank mialabym Hanie albo Zosie :/
To co prawda tylko warszawskie statystyki, no ale jednak cos mowia i ja sie kierowalam tym zestawieniem przy dokonywaniu wyboru dotyczacego pierwszej corki ;)
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
Moze bedzie pomocny i da ktorejs z Was jakis ogląd sytuacji ;)

Ja szukam jeszcze cos polskiego pasujacego do Jonathan (wymowa niemiecka z "J"). Drugie imie, zeby sie dziadkowie nie obrazili ;-)

reklama
Do góry