reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych Maluszków

U nas jeśli będzie syn to będzie Leoś ... średnio mi się podoba ale mój facet tylko tak mówi do naszej Fasolki więc chyba tak już zostanie :)
A córka ... to jeszcze nie mam pomysłu ... Zuzia mi się podoba Ania Maja .... zobaczymy :)

reklama
Mi z pierwszej ciąży dla dziewczynki pozostało niezmiennie Helena Matylda a dla chłopca ponownie mamy problem.
Mam nadzieję, że wymyślimy wcześniej i nie będzie tak jak z Mikołajem, że dostał imię 2 dni po porodzie dopiero :p
Na razie na tapecie jest Staś, Kostek, Kacper i Maksymilian ale żaden nie łapie mnie jakoś za serce szczególnie. Podoba mi się Jaś i Franek, ale mamy w najbliższej rodzinie, więc odpada.

W pierwszej ciąży forsowałam Amadeusza albo Leona ale mój mąż prychał :)

Ja przed pierwszą ciążą bardzo chciałam mieć Ignasia, ale potem jakoś mi się odwidziało ;) W tym stylu popularny jest tez Ksawery, Antoni. Może którąś z Was zainspiruje, bo w moim przypadku imię wybrał mąż i póki co średnio mi leży, no ale Michał tez mi sie nie podobał a teraz uważam, że to wspaniałe imie :-)

Jesli jednak chlopiec to Bartek albo Mikolaj, jednak jestem nastawiona na dziewczynke czyli Anielke, Rozalke lub Monike ;)
nie jestem jakos specjalnie zdecydowana, wiec wszystko sie jeszcze moze zmienic :p

jeśli będzie dziewczynka to na pewno Iga już w pierwszej ciąży mąż bardzo chciał dziewczynkę a wyszedł Bartek a dla chłopca jeszcze nie mam pojęcia mąż mówi o Rafale ale mi średnio to imię przypadło do gustu

my mamy problem, pracuję w przedszkolu i baaardzo dużo imion kojarzy mi się z dziećmi z pracy -nie zawsze pozytywnie :)
chłopiec będzie Igor, Iguś.. dość twardo i rosyjsko.. no ale to jedyne imię które nam pasuję:) dodatkowo mam takie nazwisko że jak bym dała Antoś lub Tymuś to w połączeniu z nazwiskiem miało by się wrażenie że to stary dziad na emeryturze :)

Ech mój coś zaczyna walczyć o Lilianę dla dziewczynki. Mi się podoba ale to imię jest albo zaczyna stawać się popularne. A nie chce żeby było tak jak z moją siostrą. Wymyśliłam dla niej imię jak miałam 10 lat. Nie sugerowałam się więc żadną modą. I masz ci los nagle nawał Juli.
Teraz mi szkoda, że ma takie pospolite imię i co druga to Julka.

reklama
Do góry