reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

Ja myślę intensywnie trzecią dobę i jak na razie wymyśliłam:
Nikola, Natasza, Lena, Kaja, Kamila, Pola.
Kamil, Damian, Daniel.

I nie mam więcej typów.
Mój się nie zgadza na Natasza czy Lena, bo "ruskie".
Nikolę ma w rodzinie, chce Kaję :)
Mamy Maję i byłaby Kaja... nie wiem, czy nie zbyt podobnie... no nic, jeszcze jest czas :)
Dla chłopca nic mu się nie podoba z moich typów, ale sam proponuje takie absurdy, że mi niedobrze:
samych aktorów albo firmy : Enzo, Ducati, Richard Hammond.... brak słów...
Nikolas, Ford i coś jeszcze gadał, nawet nie zapamiętałam.... albo on się wygłupia albo ma w nosie wybór imienia.
Choć przed chwilą powiedział: MICHAŁ !
a ja wczoraj nad tym myślałam i nawet mi się podobało, ale do listy nie dopisałam, ale może to być właśnie TO :)
Czyli bardzo wstępnie: Kaja i Michał :)
:-D

reklama
Renatka polecam Kamile :-D wspaniale osoby :tak: a tak serio to zvdziewczynek bylabym za Pola a na pewno nie za Kaja... Mam koleżankę która ma córki Maję i Kaje i wszyscy jak to słyszą tylko się glupio usmiechaja bo faktycznie a za podobne!
Mi dla chlopcow ewentualnie przeszedl by Jeremi,Tobiasz może Eryk ale Arek się nie zgodzi myslalam o "normalniejszym" kiedyś podobał mi się Emil ale znam kilku taaakich durnych Emili!!!!! :zawstydzona/y:

Basię mam sąsiadkę, brązowe kręcone loki, wiecznie spocona i śmierdzi... jakoś mi się nieapetycznie kojarzy ;)
Kamila może być, Pola też, tylko nie od Apolonia, nie chcę żadnej Ani, Kasi czy Małgosi, wolałabym coś bardziej innego, ale nie typu Alexandrina ;)
Sama już nie wiem, co chwilę mi się zmienia...

ale co ja mogę sobie gdybać, może będzie chłopiec :)

U nas w przedszkolu w starszej grupie są trojaczki: 3 dziewczynki :) wszystkie identyczne, ale nie wiem, jak się nazywają :)
Ale śmiesznie wyglądają jak razem idą, tak samo ubrane, uczesane, nawet miny mają w danej chwili podobne :)

reklama
A mnie wzięło na maxa na jakieś roślinne imię dla dziewczynki, może kwiatowe? Oliwka, Lila, Blanka, Magnolia :) nie wiem jakie są jeszcze kwitnące imiona :)?

Do góry