reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

U nas właśnie odpadł Filipek :( Bratowa mojego na złośc nam dała takie imie synkowi co się wczoraj urodził. Podsłyszała jak kiedyś rozmawiamy (mieszkamy w jednym domu, ale praktycznie nie utrzymujemy ze sobą kontaktu) o Filipku i Zuzi. Wczoraj urodziła i mówi że miałbyć Filipek albo Zuzia. Taka wredna istota z nami mieszka!!!!!!!!

reklama
Anulka ja to jestem wredna i teraz gdybym wiedziala ze slyszy to skomentowalabym niby po cichu z mezem ze imie beznadziejne itp i ze nigdy bys takiego nie dala dziecku .

Marela ale to jest taki człowiek że nawet jak powiedziałabym że dam dzieci na imię Wilhelm to ona dalaby żeby tylko wywołać awanturę w domu. Ale ja się do jej poziomu zniżać nie będę.

Anulka co za grrr..ale marela ma racje weź jakoś powiedz tak, żeby slyszała, że dobrze, że nie dasz tego imienia bo ktos tam ma tak na imię i sie dzieci śmieją z niego :p

My już też zdecydowaliśmy. Znaczy imię dla chłopca to mam jeszcze z poprzedniej ciąży - będzie Kacper. Natomiast Tatuś ustalił, że dziewczynka będzie Amelia. U nas taka umowa w 1 ciąży była, ze dla chłopca ja wymyślam dla dziewczynki mój. A że za pierwszym dziewczyna była to jest Roksanka, Ale drugie myślę, że to będzie mój wybór choć tatuś bardzo chciałby dziewczynkę.:tak:

U nas jeśli jajka się potwierdzą, to będzie Julian :-).

Asia, ja jestem do imienia Amelia niesamowicie uprzedzona, brzmi ślicznie, ale jak pomyślę o znaczeniu
..:-(. Chociaż, to takie gadanie tylko.

Dziewczyny, a co sądzicie o imieniu Malina dla dziewczynki? Nam się strasznie podoba z mężem i to nasz faworyt,, ale boimy się czy nie będą jej dokuczać z tego powodu, bo to malo popularne. Podobają nam się jeszcze Róża, Ewa.

Mojemu mężowi nie podoba się niestety Kalina, bo mi tak. A Jagoda też odpada, bo nasi bliscy znajomi niedawno tak nazwali córeczkę swoją ;/

reklama
Szaj u nas jeśli okaże się, że lekarz się pomylił też będzie Julian. (będzie w zapasie w razie w :-) ) Choć nie wydaje mi się. Lekarz pewny na 97 % że jednak dziewczynka. A co do dziewczynki to nie jesteśmy zgodni, mimo że jest parę imion, które mi się podobają. Ale mamy sporo ograniczeń - musi być bez polskich znaków i łatwe do wymówienia za granicą. Jeszcze kilka miesięcy mamy więc coś wymyślimy :happy2:

Moja koleżanka dała córeczce na imię Kalina. Ładnie.

Do góry