reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych bobasków

Zastanawiam się czy tylko ja mam takie odczucie że patrze na synka i nie pasuje mi do niego imię Kamil :-( Teraz nazwałabym go Michał bowiem wydaje mi się że to imię pasuje jak ulał, niestety już za późno. Przy następnym maluchu imię wybierzemy dopiero po kilkudniowej obserwacji :-)

reklama
Zastanawiam się czy tylko ja mam takie odczucie że patrze na synka i nie pasuje mi do niego imię Kamil :-( Teraz nazwałabym go Michał bowiem wydaje mi się że to imię pasuje jak ulał, niestety już za późno. Przy następnym maluchu imię wybierzemy dopiero po kilkudniowej obserwacji :-)
dokładnie tak, jest możliwa zmiana do 6 miesięcy od dnia sporządzenia aktu urodzenia dziecka w usc, rodzice w takim przypadku składają przed kierownikiem USC pisemne oświadczenie o zmianie imienia ( imion) wpisanych przy sporządzaniu aktu urodzenia, pobierana jest przy tym opłata u nas 11 zł.
możecie też używać drugiego jeżeli oczywiście posiada

my bardzo długo zastanawialiśmy się nad imieniem i choć Tomasz pojawił się wcześniej to dopiero po urodzeniu trwały właściwe debaty i ostatecznie podjeta decyzja
w naszym przypadku w 1000% trafiona

Zmieniać nie będę bo całej rodzince się podoba i się już przyzwyczaili, tylko mi nie pasuje ach ach Chyba już sobie problemy wymyślam jakbym ich mało miała :-D

:szok: Wiedziałam że Julia to imię popularne, ale nie aż tak:szok: <wow>

Chociaż nasza Natalka też się pojawia, dobrze że w miarę daleko, jest szansa że w przedszkolu nie będzie 3 Natalek:)

reklama
hehehe a my wiedzielismy ze Julka to popularne i jakoś mi to nie przeszkadza :p
Magd w moim roczniku było jak mrówek :) (u mnie w podstawówce w klasie na 9 dziewczyn były 4 magdy :D i siedziałyśmy razem w 2 ławkach :p jedna za drugą) hehe

Do góry