reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majowych dzieciaczków:)

pinky sky

Fanka BB :)
Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie i może jeszcze nie chcecie wymyślać ale może któraś ma już takie upatrzone imię od wieków chętnie poczytam bo ja w ogóle nie mam pomysłu:)
Za to moja córka Dominika podpytana palnęła wprost:

- Mamo no jak to jakie DOMINIKA 2.0 :D:D:D:D:D

reklama
U nas jeszcze też nic na 100%, mój mąż Łukasz upiera się, że jak będzie syn to musi być Łukasz ;) Ja np bardzo bym chciała Franka albo Piotrusia (ale Piotruś nie podoba się mężowi), jemu jeszcze Artur, ale dla mnie takie szorstkie. A jak dziewczynka to Hanka, Zosia i ostatnio spodobało mi się Łucja.
Moje dziewczyny nic nie wiedzą o ciąży, jak się dowiedzą będziemy wybierać. Np imię dla Martynki wybrała Patrycja, która uwielbiała książki "Martynka". Kiedyś rozmawiałam z Martyną jak by nazwała siostrę jakby kiedyś się pojawiła to powiedziała, że Nela, bo lubi książki o Neli małej reporterce. Więc jak widać u nas może być trudny orzech do zgryzienia hahah. Zrobimy losowanie ;)

U nas jak dziewczynka to Maja a chłopczyk hmm..podoba nam się Oliwier ale mamy już Corcie Oliwie więc jeszcze będziemy myśleć. Może tu znajdziemy jakis pomysł :-)

Dla córki podoba mi się Helenka, Hania, Amelka- mojemu mężowi nie :(, Milla, Tosia, Sara, Pola :). Dla chłopca.... brak, obstawiam dziewczynkę. Dwóch chłopców już mam, wystarczy ;):wink:

Moja Dominika kiedyś w przedszkolu chciała Amelkę i Antosia poszła do szkoły dorosła zaczęła interesować się serialami dla starszych dzieci i chce oprócz Dominiki 2.0 to Violette i Leona :D

Kiedyś podobało nam się więcej imion zarówno dla chłopaków jak i dziewczynek. U nas plus jest taki, że zgadzamy się w kwestii rodzaju imienia. Oboje nie lubimy imion starych, czyli takich, które miały przeważnie nasze ciocie wujkowie, babcie i dziadkowie jak my byliśmy mali, czyli wszelkie Zośki, Wojtki, Franki, Baśki, Helcie, Staśki itd. Co prawda teraz dużo dzieci z takimi imionami na placu zabaw i w przedszkolu, ja z tymi imionami się oswoiłam, ale nie na tyle by dać mojemu dziecku tak na imie . Na szczęście mąż myśli podobnie. Gorzej jakbyśmy myśleli odwrotnie . Nie podobają nam się imiona udziwnione, typu Lea , Brajan, Vanessa. No i teraz trudny orzech do zgryzienia mamy. Kiedyś podobała nam się Oliwia i Amelia ale teraz dużo dzieci o tych imionach. Dla chłopaka myśleliśmy o Adrian, Artur, Robert. Mamy taką zasadę by imię dziewczęce było w miarę mało "ostre" a dla chłopaka wręcz odwrotnie by było właśnie takie twarde. Ale myślę , że zaczniemy się zastanawiać pod koniec ciąży może w okolicy Bożego Narodzenia .

Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie i może jeszcze nie chcecie wymyślać ale może któraś ma już takie upatrzone imię od wieków chętnie poczytam bo ja w ogóle nie mam pomysłu:)
Za to moja córka Dominika podpytana palnęła wprost:

- Mamo no jak to jakie DOMINIKA 2.0 :D:D:D:D:D
Piekne imie ♡ Dominika

Moja Dominika kiedyś w przedszkolu chciała Amelkę i Antosia poszła do szkoły dorosła zaczęła interesować się serialami dla starszych dzieci i chce oprócz Dominiki 2.0 to Violette i Leona :D

Violetta i Leon to moja Pati też by chciała heheh

Kiedyś podobało nam się więcej imion zarówno dla chłopaków jak i dziewczynek. U nas plus jest taki, że zgadzamy się w kwestii rodzaju imienia. Oboje nie lubimy imion starych, czyli takich, które miały przeważnie nasze ciocie wujkowie, babcie i dziadkowie jak my byliśmy mali, czyli wszelkie Zośki, Wojtki, Franki, Baśki, Helcie, Staśki itd. Co prawda teraz dużo dzieci z takimi imionami na placu zabaw i w przedszkolu, ja z tymi imionami się oswoiłam, ale nie na tyle by dać mojemu dziecku tak na imie . Na szczęście mąż myśli podobnie. Gorzej jakbyśmy myśleli odwrotnie . Nie podobają nam się imiona udziwnione, typu Lea , Brajan, Vanessa. No i teraz trudny orzech do zgryzienia mamy. Kiedyś podobała nam się Oliwia i Amelia ale teraz dużo dzieci o tych imionach. Dla chłopaka myśleliśmy o Adrian, Artur, Robert. Mamy taką zasadę by imię dziewczęce było w miarę mało "ostre" a dla chłopaka wręcz odwrotnie by było właśnie takie twarde. Ale myślę , że zaczniemy się zastanawiać pod koniec ciąży może w okolicy Bożego Narodzenia .
Oliwia i Amelka nie są już tak modne jak pare lat temu, mam rozeznanie, pracuje w przedszkolu. Dużo jest Baś, Helenek, Marianek, Jasiów, Antosiów, Ksawery też się zrobił modny, Jeremi. Za dziwnymi imionami ja i mój mąż też nie przepadami, takimi jak Jessica, nie daj boże Angelika, Jacob, Mia. Lubie "zwykłe" imiona ale też nie takie jakieś mega popularne. Chociaż wiem, że Zosia i Hania są popularne, ale jakoś bardzo mi się podobają. Artur, Łukasz by tak chciał....no zobaczymy ;)

reklama
Violetta i Leon to moja Pati też by chciała heheh

Chyba by się dogadały w kwestii idoli hahaha

Też lubię właśnie takie zwykłe ale co dużo nie ma i właśnie padło na DOMINIKĘ chociaż o dziwo w przedszklu miała i jednym i drugim imienniczkę w grupie.

Do góry