reklama
Znajomi mają córkę Matyldę i mówią na nią TysiaU nas jest kilka propozycji dla dziewczynki ale dla chłopca mamy kłopot, bo rodzina męża obfituje w facetów, więc wiele imion "zajętych" a i nazwisko popularne, więc klops. Córka mogłaby mieć Matylda albo Ida lub Liwia. Nie wiem tylko jak mówić na małą Matyldę i jakoś mnie boli ten brak zdrobnienia
Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Janka86
Fanka BB :)
U nas bedzie Stefan albo Bogna (chociaz tu sie jeszcze waham)... Ale cos bardziej wyczuwam Stefana
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chyba do końca się nie zdecyduję na żadne imię :-(
Te co mnie się podobają to nie podobają się m i na odwrót.
Chyba bracia wybiorą, ale maleństwo samo sobie wybierze.
Moi rodzice zdali się na mnie i tak jest. Nie narzekam :-)
Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Te co mnie się podobają to nie podobają się m i na odwrót.
Chyba bracia wybiorą, ale maleństwo samo sobie wybierze.
Moi rodzice zdali się na mnie i tak jest. Nie narzekam :-)
Soł
Córeczka: Lilia, Pola, Olga, Ida, Kasia.
Synek: Adrian, Benon (Mąż mnie wyśmiał), Czarek, Cyprian, Kornel, Ignacy, Jakub.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Synek: Adrian, Benon (Mąż mnie wyśmiał), Czarek, Cyprian, Kornel, Ignacy, Jakub.
pinky sky
Soł niewiarygodne ktoś chce nazwać córkę Kasia A mój mąż to CzarekCóreczka: Lilia, Pola, Olga, Ida, Kasia.
Soł
Soł niewiarygodne ktoś chce nazwać córkę Kasia A mój mąż to Czarek
Kasia to imię niezwykle popularne, wręcz oklepane w latach 80-tych W każdym razie znam dużo "Kasiek" w swoim wieku i w pobliżu. Pomimo tego imię bardzo mi się podoba Teraz chyba mało kto tak nazywa dziecko Ale to raczej imię ostatniego wyboru, bo najbardziej lubię imiona krótkie, natomiast Katarzyna do takich nie należy. W ogóle zauważyłam, że krótkich imion żeńskich jest sporo, męskich zaś niewiele.
reklama
Mnie się podoba imię Katarzyna i to bardzo. Moja babcia miała tak na imię a dziadek Mikołaj. Niestety mamy dwie Kasie w rodzinie.Kasia to imię niezwykle popularne, wręcz oklepane w latach 80-tych W każdym razie znam dużo "Kasiek" w swoim wieku i w pobliżu. Pomimo tego imię bardzo mi się podoba Teraz chyba mało kto tak nazywa dziecko Ale to raczej imię ostatniego wyboru, bo najbardziej lubię imiona krótkie, natomiast Katarzyna do takich nie należy. W ogóle zauważyłam, że krótkich imion żeńskich jest sporo, męskich zaś niewiele.
Podziel się: