reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

sa_raa - no generalnie pomyslalam sobie, ze chociaz mi sie strasznie Wanilka podoba, to dziecko moze miec mi za zle!!! Tak jak ja bym miala, gdyby rodzice dali mi imie, jakie mieli poczatkowo w planie - ANDZELIKA! nie chce maluchowi utrudniac :) ale moze na drugie.. bo dalej strasznie mi sie podoba i gdyby byla dziewczynka, to moglaby miec u nas w domu taki przydomeczek :) :) :) ale na pierwsze lepiej "tradycyjne", zeby nie musiala sie zapadac pod ziemie za akzdym razem, jakby co...

Ale Juliusz Cezar (ewentualnie Juliusz Cezary) dla drugiego syna - niewykluczony nadal ;-) tylko nie chcialabym, by wolali na niego Lulek!!!

Milka, Kicia - ja do konca 3, a nawet poczatku 4miesiaca bylam wrecz PEWNA, ze to dziewczynka. potem cos mi sie nagle odmienilo i stwierdzilam, ze chyba jednak facecik! a teraz - po ostatnim usg - to znowu jestem PEWNA ;D ze bedzie Filip, chociaz lekarz wcale pewny nie byl! za tydzien mam kolejne usg, sie okaze... ale generalnie nie ufam juz moim przeczuciom ;-)

reklama
KICIA ty w piątek a ja w poniedziałek na genetyczne wtedy się wszystkiego juz na 100% dowiem. Trzymam kciuki, żęby tym razem się twoja Fasoleczka ujawiniła :D

MIłka mój męzuś też mówi do nas kobiteki moje i jak przywozi nam jedzonko na sniadanko to mówi no przywiozłem moim dziewczynkom sniadanko albo jak mówie, że cos tam sie w brzuchalu dzieje to mówi, że jego łobuziara malutka rośnie itd

..aenye u mnie jak będzie chlopiec to chyba się jednak zdecyduje na Kajtusia chociaż to też inne imię niż wszysrtkie i łatwe do przezwisk itd a bynajmnien ja 2 tak dam napewno. Ja bym chyba z Wanlii nie zrezygnowała ::) strasznie mi się spodobało BARDZO BARDZO BARDZO!!!!

..aenya a tak jeszcze chciałam dodać, że nie znam bardzo mało osób którym ich właśne imię się podoba. Ja na. nazywam się Malwina i zabardzo z tego powodu zadowolona nie jestem a więc w gusta dzidzi możesz nie trafić a sama się przecież nie nazwie :p

luckymama mi też się strasznie podoba ale troche się obawiam nazwać tak mojego chłoptasia jeszcze mam czas, żeby to przemysleć chociaz z dnia na dzień jestem coraz pewniejsza, że to będzie Kajtuś :D

KICIA ja myśle, że napewno się uda :)

hej sara :) ciesze sie, ze ci sie podoba Wanilia :) ale wiesz, zawsze lepiej dac dziecku imie "nieprzekombinowane" - mniejsze ryzyko, ze bedzie niezadowolone i nieszczesliwe. mowie, gdybym ja sie nazywala Andzelika, jak bylo w planie, chyba pierwsza rzecza, jaka bym zrobila po 18, bylaby zmiana imienia.

ale Kajtus sliczne - tez moj typ na chlopca, niestety odrzucony przez mojego kochasia :) ale z powodow prywatnych - chyba jakis glupi kolega.

swoja droga :) fajnie sie u nas zlozylo - ja wybralam imie dla dziewczynki, Dawid dla chlopca :) chociaz ja na poczatku o wszystkim decydowalam, ale moj sie wreszcie postawil ;-)

a jak wam sie podoba imie Janina..? mi strasznie :) Janka, Janeczka, Jasia... slicznie :) ale tez nie przeszlo prob ogniowych :/

ach.. te próby ogniowe :D u mnie spodziewałam się, że mama będzie przeciwna Kajtusiowia męzuś, że się zgodzi a jest na odwrót kochany się postawił :) ale są nasze kobiece sposoby żeby go przekonać ;)

A powiedz mi jeszcze czy Wanilia to imię dozwolone w Polsce ??? Jasia ma na imię moja teściowa ;D fajna babeczka :D

Ps. Malwina to bardzo ładne imię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już się nie mogę doczekać usg, żeby myśleć o imieniu :(

reklama
Do góry