reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię, którego nie chciałabym nadac swojemu dziecku

TEOFIL to moim zdaniem najbrzydsze i najbardziej krzywdzące imię jakie można nadac chłopcu, bo chyba skojarzenia są jednoznaczne:/

KRZYSZTOFA,GENOWEFA,HONORATA i TEKLA ...nic tylko sobie strzelic w łeb z takim imieniem

Mam 10 letnią kuzynkę Teklę- nie zamierza sobie strzelić w łeb,jest TOLERANCYJNĄ,MĄDRĄ,POZBAWIONĄ UPRZEDZEŃ młodą osóbką.I jedno wiem napewno- choćbyś miała według Ciebie najpiękniejsze imię to niestety pozostaniesz ograniczoną mentalnie ksenofobką.Imię tego nie zmieni.

reklama
Jardan ten wątek jest po to aby każdy mógł wyrazić swoją opinię!!!Trochę chyba przesadzasz z tym "pozostaniesz ograniczoną mentalnie ksenofobką".
Jak Ci się temat nie podoba to nie zaglądaj!!!

Anno wyrazić opinię nie jest jednoznaczne z obrażaniem.Warto mieć trochę taktu i kultury,żeby wyrażać opinię w sposób nie ubliżający innym.
Aha- i mój nick to Jadran

Że tak zapytam - z czym się tak jednoznacznie kojarzy ten Teofil?
Może niezbyt "na czasie", ale u mnie jakichś brzydkich skojarzeń nie wywołuje:eek:

Ja nie nazwałabym córeczki Lucyną. Być może wynika to z tego, że znam jedna panią o tym imieniu i nie darzę jej sympatią :) A imiona mają często to do siebie, że im przypisujemy jakąś twarz i w zależności od uczuć jakie w nas wzbudza - albo je lubimy, albo nie.
Chłopczyka - Helmut. Hmm.. Nie umiem wyobrazić sobie małego Helmutka :D

Witam
Ja uważam że imię jako-tako powinno pasować do nazwiska. Uczennica mojej siostry nazywa się Dolores Miednica, a częsty gość hotelowy znajomych Alfons Wojewódzki... Moim zdaniem brzmią komicznie.

Nie dałabym na imię dziecku NIkola, Angela, Sandra, Samanta, Oliwia, Brajan,Kevin, Daniel, Damian, Alan. Zdecydowanie preferuję imiona na dobre zakorzenione w polskiej tradycji i mam Emilkę, Konradka i Michasia...

reklama
Jadran ten wątek jest po to aby każdy mógł wyrazić swoją opinię!!!Trochę chyba przesadzasz z tym "pozostaniesz ograniczoną mentalnie ksenofobką".
Jak Ci się temat nie podoba to nie zaglądaj!!!
A ja popieram Jordan. Co innego jest wyrazić swoją opinię i napisać "Nie podoba mi się imię ..." a co innego napisać tak jak marchewka87 "...nic tylko strzelić sobie w łeb z takim imieniem". Wyrażając swoją opinię róbmy to tak by nie zranić innej osoby. Ale to tylko moje skromne zdanie na ten temat ;-)

Ostatnia edycja: