reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla maluszka

reklama
Nadia ładne ale Nadieżda :szok: ...Mnie się JAgoda podoba ale mężowi te owocowe imiona typu Jagoda , Kalina ale też Maja czy Lena nie podobały się i nasza córeczka otrzymała inne imię.
A co do synka zdecydowałiśmy się że będzie Staś Kamil :-) .Oboje z mężęm lubimy te stare imiona i do imienia naszej córki też Staś bardziej pasował niz np. Michaś za którym babcia bardzo się upierała. W grę wchodził jeszcze Antek, Franek, Piotruś, Marcel i Gabriel ale 2 ostatnie nie podobały się mężowi a Piotr to za twardo do i tak juz twardego naszego nazwiska.

mój chrześniak ma na imę Gabryś. ma teraz 11 lat i nie wyobrażam sobie jakby miał mieć na imię inaczej.ale na początku każdy odradzał mojej siostrze takiego imienia dla chłopczyka. a to jak na niego będą wołali, a to że będzie ubaw jak on dorośnie i takie tam. a teraz każdemu się podoba. moja siostrzenica to Nikola, też bardzo ładne imię...ma 5 lat i jest bardzo ładną dziewczynką. naprawdę imiona pasują do tych dzieciaków. moje dziecko będzie miało Lilia Anna.../drugie po mnie/ a jak jednak urodzi się chłopanio to będzie Nikodem Paweł /drugie po mężu/.tak jesteśmy z mężem zgodni ale w rodzinie bywa różnie. już większość odradza mi te imiona mówiąc że za twarde dla małego dziecka, a to że zdrobnienia dziwnie brzmią...oj, dziwni są Ci ludzie. ja na szczęscie nie daję się zwariować. jak dzidziuś się urodzi i coś nie będzie pasować to na pewno zmienię.

Aniii Lileczka bylo jednym z moich faworytow dla dziewczynki. Ale bede miala chlopca i z tym mialam sporo problemow. Z reszta to rodzice wiedza najlepiej jakie imię dać dziecku. ( Czasem zdażaja sie rodzice, ktorzy nie wiedza i daja jakies wymyslne kretynstwa ale na szczescie rzadko ):-D

Do góry