Dokładnie tak jak piszesz Lucyann. Ja córce chciałam dac Liliana Lilla ale mój mąż tak się uaprł za żadne skarby nie chciał się zgodzic bo w dzieciństwie miał koleżankę Lilę i podobno była beznadziejna. Coś w tym musi byc choc nie do końca w moim roczniku jest dużo Agnieszek i Monik i każda o tym samym imieniu była inna. Myślę że dobrze gdy imię współgra z nazwiskiem bo ja tu mówic na dziecko Bożydar Żarnecki albo Asia Wasiak
reklama
góralka
Fanka BB :)
Lucyann Sergiusz to świetne imię, a co do tych sławnych to mi się bardzo podoba Lew i jakoś nie zniechęcają mnie ostatnie afery z udziałem znanego Lwa, ale mój M powiedział, że w listopadzie to będzie skorpion, więc jak to skorpion - Lew ?
dorotak
Ja potwierdzam tezę że często imiona kojarzą nam sie z konkretnymi osobami i ich charakterami
dorotak
Lucyann - Jestem za Alicją, mi też się podoba, a przypomniało mi się że kiedyś z kolwżankami szukałyśmy imion dla chłopca i bardzo nam się podobało Tymoteusz, podobne brzmienie co Sergiusz i Remigiusz
Może być też Leon(mój typ ) Czytałam gdzieś, że Leon znaczy właśnie Lew (albo to jest inna forma tego imienia... : nie chcę przekłamać...)góralka pisze:Lucyann Sergiusz to świetne imię, a co do tych sławnych to mi się bardzo podoba Lew i jakoś nie zniechęcają mnie ostatnie afery z udziałem znanego Lwa, ale mój M powiedział, że w listopadzie to będzie skorpion, więc jak to skorpion - Lew ?
Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru wszystkim listopadowym mamom .
_anna
witam ponownie - Mikołaj - tak dałam na imie mojemu synkowi - myśląc że to imię mało popularne, wielkie było moje zdziwienie jak pewnego razu poszłam do przychodni na wizytę o godzinie 9 - a p. dr powiedziała, że juz dzisiaj było 3 Mikołajów . :góralka pisze:nio dziewuszki dawajta jakieś nowe propozycje imion, bo dla mnie staropolskie choć miłe sercu mało praktyczne w UE, a te typowo góralskie odpadają z powodu sprzeciwu M, a listopad coraz bliżej , może kogoś zainteresuje Mikołaj, tak ma na imię mój siostrzeniec
Lucyann pisze:Dziewczyny a szukajac imienia dla dziecka przypominacie sobie ludzi sobie znanych z takim imieniem i myslicie czy bedzie mial cos ztym czlowiekiem wspolnego?? mnie to przesladuje
dokładnie tak samo miałam - a nawet gorzej bo pracuje z maluszkami - i wszelkie propozycje odnosiłam do tego albo innego rozrabiaki ;D
reklama
Podziel się: