reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla maluszka

ciekawe jaki dzieci zielonego w przyszłości bedą mieć stosunek do swoich imion,bo cóż imiona są orginalne ale czy ładne???a podejrzewam,ze kobiety rodzące te dzieci w kwesti imion nie maja nic do powiedzenia...
mnie osobiście te imiona się nie podobają...
no nic myślimy dalej :laugh:

reklama
LAski podsumowanie dla tematu SUPER
rozbawilyscie caly dom u mnie jak czytalam na glos ....kapitalne
z imionami to chyba najgozej juz latwiej wybrac wozek czy luzeczko niz wziasc na siebie odpowiedzialnosc za nie zadowolenie dziecka w przyszlosci...hihihi ja mam naszczescie tak na imie ze nie czepialam sie moich rodzicow ale wiem ze czasem mozna za to chciec glowe urwac.....zgadzacie sie??
prosze o jakis jeszce dowcip na temat imion
ania

nio dziewuszki dawajta jakieś nowe propozycje imion, bo dla mnie staropolskie choć miłe sercu mało praktyczne w UE, a te typowo góralskie odpadają z powodu sprzeciwu M, a listopad coraz bliżej ;), może kogoś zainteresuje Mikołaj, tak ma na imię mój siostrzeniec

hejka i jak tam rozważania nad imionami? ;)
My po wielu debatach postanowilismy że jak to bedzie dziewczynka to damy jej Oliwia,albo Olivia ;) a jak chłopak to Olivier :)
no chyba że do listopada coś sie zmieni :laugh:
a jak u was wybieranie imion???
pozdrawiam

Szczerze powiedziawszy to jeszcze się nad tym nie zastanawialiśmy.

Przy pierwszej ciąży było wiele opcji, dla chłopca: Wiktor - i tak zostało, Filip, Łukasz, Dawid, Szymon, Grzegorz. A dla dziewczynki: Paulina i Julia, Alicja, Aleksandra. Mój R i szwagierki w poprzedniej ciąży zanim jeszcze płeć była znana na bobo w brzuszku miwili Jola i teraz też, a mi osobiście źle sie ono kojaszy, bo tak szefa żona ma na imię  :p

Teraz nie mam pojęcia bo cześć imion podebrały mi sąsiadki albo po rodzinie  ;) Jeszcze zobacczymy, może jak dowiemy sie jaka płeć to się zmobilizujemy  ::)

My jak jeszcze bylismy narzeczonymi to mielismy dwa imiona upatrzone : Patryk i Aleksandra. Ale sasiedzi za sciana dali synowi Patryk, duzy juz ma 2 latka :) a moj brat dal na imie swojej coreczce Olga ale i tak wszyscy wolaja na nia Ola a i my tak chcielismy wolac na nasze ;) wiec strzezcie sie zlodziei imon! ;)
Filip i Szymon to bardzo ladne imiona Dorota :) a Julia jest teraz (statystycznie) bardzo modna :)

Wiecie ja mialam patent na imie dla dziewczynki a jak sie okazalo ze chlopak to trzeba bedzie pomyslec moze Borys tata jest Igor a braciszek jest Sergiusz bedzie do kompletu :(

A ja jak juz wiem, ze bedzie synus to przychodza mi do glowy takie slodkie imiona dla dziewczynek Melania, Bogna, Zuzanna
A co do chlopca znowu jestem zdezorientowana.

My jeszce nie wybraliśmy i pamietając poprzednie doświadczenia jak było z wyborem imienia dla córki pewnie teraz też będzie to kompromis bo imiona, które się mnie podobały nie pasowały mojemu mężowi a te które jemu to mnie nie pasowały. Mamy twarde nazwisko więc dobrze by było gdyby imię dziecka było miękkie z "l" , "ł" lub "j". Mnie się podoba Maja i Kalina a dla chłopca Staś , Michał i Kamil . Ale poczekamy chyba jeszcze z wyborem :)

reklama
Dziewczyny a szukajac imienia dla dziecka przypominacie sobie ludzi sobie znanych z takim imieniem i myslicie czy bedzie mial cos ztym czlowiekiem wspolnego?? mnie to przesladuje

Do góry