reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziewczynki ..Blanka ?

reklama
Mam córkę Gabriele.
Podoba mi się tez Izabela, Maja, Celina, Natalia, Kinga, Klaudia, Klara.
Ja nie mieszkam w Polsce wiec muszę wybierać takie imiona, które maja jakiś normalny obcy odpowiednik.
Podoba mi się mnostwo angielskich imion.

Mam córkę Gabriele.
Podoba mi się tez Izabela, Maja, Celina, Natalia, Kinga, Klaudia, Klara.
Ja nie mieszkam w Polsce wiec muszę wybierać takie imiona, które maja jakiś normalny obcy odpowiednik.
Ja też nie mieszkam w Polsce :)
Syn Fabian i córeczki Nella i Sofia. Bardzo podoba mi się też Aurelia..

Sofia mi się podoba.
Synka mam Jacka. Fabian z nazwiskiem by mi nie pasował.
Nella….nie dla mnie.
Aurelia, zależy jak w jakim języku brzmi.
Podobnie jak z imieniem Laura. Polska wersja mi się podoba, ale już sposób, w jaki Anglicy wypowiadają to imię nie. Bo tutaj by brzmiało Lora a nie Laura. A Lora już mi się nie podoba.

Sofia mi się podoba.
Synka mam Jacka. Fabian z nazwiskiem by mi nie pasował.
Nella….nie dla mnie.
Aurelia, zależy jak w jakim języku brzmi.
Podobnie jak z imieniem Laura. Polska wersja mi się podoba, ale już sposób, w jaki Anglicy wypowiadają to imię nie. Bo tutaj by brzmiało Lora a nie Laura. A Lora już mi się nie podoba.
A to ja mieszkam w Niemczech :)
Fabian wypowiadają normalnie, Nella również.
Mi się podoba nasza polska Zofia, bo u nas wymawiają Sofija co nie bardzo mi się podoba.. Myślałam o zmianie na Aurelie, bo córeczka jeszcze malutka.
Chociaż i Nella trochę mnie uwiera, bo jest jakby zdrobnieniem, ale nic fajniejszego nie wpadło w ucho..

A to ja mieszkam w Niemczech :)
Fabian wypowiadają normalnie, Nella również.
Mi się podoba nasza polska Zofia, bo u nas wymawiają Sofija co nie bardzo mi się podoba.. Myślałam o zmianie na Aurelie, bo córeczka jeszcze malutka.
Chociaż i Nella trochę mnie uwiera, bo jest jakby zdrobnieniem, ale nic fajniejszego nie wpadło w ucho..
Ale Ty chcesz zmienić dziewczynkom imię?

No właśnie Nella kojarzy mi się ze skrótem do imienia a nie pełnym imieniem. Ale co kto woli.
Nie wiem jakie są imiona w Niemczech, wiadomo, ze są różnice.
Podoba mi się tez imię Anna. Może i „zwykle” ale wszędzie się je zna i nie da się z niego nic obraźliwego zrobić.
Z angielskich szalenie podoba mi się Madison. Fajne jest tez Margot. Nie mam fiksacji na literze M, akurat taki przypadek, ze mi się one podobają.
Jest jeszcze imię Saphire. Po polsku „Szafir”. Wedlug mnie cudne imie dla kobiety.

reklama
Do góry