reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziewczynki ..Blanka ?

Dokładnie właśnie to zaczęłam pisać 😊 Właśnie Aurelka..dla mnie zdecydowanie lepiej niż milionowa. Amelka :)
Nie jestem fanką pospolitych imion..
Ale to nie jest zdrobnienie tylko zmiękczenie. Do 30 letniej kobiety nie powiesz Aurelka, więc nie ma do tego imienia zdrobnienia
Mi się podoba Apolonia, ale ja nie lubię zdrobnień i denerwuje mnie, że mM Adrianna, a każdy mówi Ada.

reklama
Ale to nie jest zdrobnienie tylko zmiękczenie. Do 30 letniej kobiety nie powiesz Aurelka, więc nie ma do tego imienia zdrobnienia
Mi się podoba Apolonia, ale ja nie lubię zdrobnień i denerwuje mnie, że mM Adrianna, a każdy mówi Ada.
Ja mam na imię Paulina i też zbytnio zdrobnień nie ma. Każdy mówi Paulina, jedna ciocia Paula :) ale mi to w żadnym stopniu nie przeszkadza..
Znam wiele rodziców którzy nazwali dziecko Jan, Stanisław, Antoni, Zofia, Hanna i tak do nich nie mówią tylko Staś, Antoś, Zosia, Hania..
Aurelia to po prostu Aurelia 😁 Tak jak Paulina.. 🤷‍♀️

Ja bym zostawiła Nella już, jest ładne 😊 Może te imię nawet do niej pasuje? Chyba ze twierdzisz że Aurelia bardziej pasuje.
Jedna córka ma na imię Nella, a druga maleńka córeczka ma na imię Sofia, bo mieszkamy za granicą i jej myślałam, żeby zmienić, bo nie mogę przeżyć tego 'Sofija', więc chyba byłaby Nella i Aurelia.. Wydaje mi się, że do starszej córki Neli zdecydowanie bardziej pasuje Aurelia, ale żadne inne imię nie podoba mi się 🙈 Nella jest w porządku, chociaż troszkę mnie uwiera, bo brzmi trochę jak skrót.. Od Aurelki, Kornelki..

Mnie się nie podoba. Kojarzy mi się źle ale to moje zdanie. Każdemu podoba się co innego. Nie ma co pisać na forum, podoba się koleżance to niech takie imię da córeczce. Proste.

Ja urodziłam córeczkę 2tygodnie temu. Ma na imię Blanka 🥰 mi się bardzo podoba. Jest krótkie, łatwe w wymowie, pasuje do naszego nazwiska, no a co najważniejsze, zawsze marzyłam o malutkiej Blaneczce.
Co do skrótu to oczywiście, że można je skrócić. My na naszą małą gwiazdkę wołamy często Blani

Ja urodziłam córeczkę 2tygodnie temu. Ma na imię Blanka 🥰 mi się bardzo podoba. Jest krótkie, łatwe w wymowie, pasuje do naszego nazwiska, no a co najważniejsze, zawsze marzyłam o malutkiej Blaneczce.
Co do skrótu to oczywiście, że można je skrócić. My na naszą małą gwiazdkę wołamy często Blani
Moje najszczersze gratulacje 😍
Blania, Blancik, Brylancik 😆❤️
Każdy ma inne zdanie, ale ja uważam, że Blanka to takie krótkie i ładne imię którego nie trzeba zdrabniać 😊

reklama
Do góry