reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziewczynki ..Blanka ?

No ja nie mam polskiego nazwiska. Mam dwie l-ki w nazwisku. Nella już ma dwie l wiec z nazwiskiem to bym się oplułam zanim bym się wyslowila. :)
Gabriela to mój zdecydowany faworyt. Córka na drugie ma Olivia. Tez ładne i w wiekszosci języków istnieje.

reklama
Hej dziewczyny,
Przyjaciolka poszukuje imienia dla coreczki..
Myslala o imieniu Blanka.. czy to imie jest brzydkie? Zle wam sie kojarzy?
Wiem, ze kazdy ma swoj gust, ale szukalysmy na roznych forach, ale bardzo malo tych malych Blaneczek :)
Dajcie znac co myslicie :)
Mi się Blanka podoba, a mężowi np nie ;) ale ja bym się nie sugerowała opiniami innych, zawsze się komuś będzie podobało, a komuś nie. Z resztą dotyczy to nie tylko imion rzadkich, ale i często nadawanych, np. takie imię Jan wcale niekoniecznie się wszystkim podoba, sama znam kogoś, kto uważa, że jest okropne, więc dla mnie to bez znaczenia, co inni myślą :) Warto nazwać dziecko tak jak się chce, niezależnie od opinii innych :) jeśli komuś się nie podoba to swoje dziecko nazwie inaczej, a imię mojego to już nie tej osoby problem ;)

Blanka ok, choc znam dziewczynę, do której wołaja Blana, a to średnie..
W Drodze do pracy mijam klub nocny o takiej nazwie, więc swojej córki tak nie nazwę..
Aurelia.. Z tym imieniem mam problem, bo trudno zdrobnić, a oryginalne jest "trudne".

Hej dziewczyny,
Przyjaciolka poszukuje imienia dla coreczki..
Myslala o imieniu Blanka.. czy to imie jest brzydkie? Zle wam sie kojarzy?
Wiem, ze kazdy ma swoj gust, ale szukalysmy na roznych forach, ale bardzo malo tych malych Blaneczek :)
Dajcie znac co myslicie :)
Mi się nie podoba. Jest infantylne. Dla malucha spoko, ale dla nastolatki albo dorosłej kobiety moim zdaniem zupełnie nietrafne. To jakby nazwać kogoś Anka albo Olka.
Mam na imię Blanka. Całe życie od dziecka nie znosiłam swojego imienia. Dalej go nie lubię. Tylko teraz jestem na tyle duża, by mieć je gdzieś. A najbliżsi i tak wołają na mnie Misia, więc nie muszę tego paskudnego imienia słuchać. Ale w przedszkolu, szkole, szczerze go nie znosiłam.
Imię to kwestia gustu, ale pozwolę sobie na szczerą opinię, skoro sama je noszę. :p
Moim zdaniem nadając dziecku imię trzeba wybrać takie, co pasuje i do malucha i do dorosłej kobiety i do starszej pani. A nie które całe życie będzie infantylne po prostu.

Mi się Blanka nie podoba, po prostu nie. Nie dałabym tak córce na imię. Ale jeśli koleżance się podoba to nie wiem po co pytanie?

Jeśli większość odpisze że imię jest fajne to tak nazwie dziecko a jak nie ładne to wymyśli coś innego? 🤷 Może niech ojciec dziecka się wypowie. 😂

No ja nie mam polskiego nazwiska. Mam dwie l-ki w nazwisku. Nella już ma dwie l wiec z nazwiskiem to bym się oplułam zanim bym się wyslowila. :)
Gabriela to mój zdecydowany faworyt. Córka na drugie ma Olivia. Tez ładne i w wiekszosci języków istnieje.
Nikt na moją córkę nie mówi neLLa. To jest po prostu zwyczajnie Nela tylko pisane przez dwa L, w Niemczech to zupełnie normalne. Tutaj nawet Hania nie jest haNNa tylko wymawia się Hana bądź Anna wymawia się Ana. 😊

Mi się Blanka nie podoba, po prostu nie. Nie dałabym tak córce na imię. Ale jeśli koleżance się podoba to nie wiem po co pytanie?

Jeśli większość odpisze że imię jest fajne to tak nazwie dziecko a jak nie ładne to wymyśli coś innego? 🤷 Może niech ojciec dziecka się wypowie. 😂
Jejku ludzie wy zawsze musicie mieć problem. To wytłumaczysz mi po co jest to forum? Po co tu jesteś?
Jak wiecznie problem, o to nie pytaj o tamto nie pytaj.
I tu Cię zaskoczę, bo przyjaciółka nawet o tym wpisie tutaj nie wie, szukam informacji dla siebie, bo przeglądając fora dotyczące imion Blanek było dosłownie kilka i chciałam się zorientować co ludzie o tym imieniu myślą :) A przyjaciółka jak będzie chciała to córkę nazwie i Bogumiła, nic nikomu do tego. Nie można sobie po prostu podyskutować o imionach?

reklama
Do góry