reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

forever sciskam Cie kochana!!! Ja Marcelka mojej mamie nie daje na noc ani na dluzej niz 2-3 godziny, bo wiem ze byloby zle i boje sie ze w nerwach moglaby udezyc mlodego :sorry2: Choc sama nie wiem czasami... ale lek mam.
sciskam kochana na maxa Cie, bo chyba wiem poniekad co czujesz...

edit:
wracajac do teatu...
a co sadzicie o imieniu Roksana :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc mamuski! Ja juz dzisiaj zaliczylam szkole jazdy, obiad zgotowalam wczoraj. Zeberka juz mnie mniej bola i jutro pojde do pracy. Sloneczko swieci i wybieramy sie dzisiaj zaingaurowac sezon na plac zabaw.
Wspolczuje Wam kiepskiego kontaktu z mam czy tesciowa. U mnie obie sa kochane (chociaz nie moglabym mieszkac z zadna), ale niestety moja mama mieszka 1200km od nas, a tesciowa prawie 3000km. Mamy nie widzialam juz dwa lata, mam nadzieje ze ze uda jej sie przyjechac w lecie, a nam wreszcie pojechac jesienia do Polski. Tesciowa odwiedza nas dwa razy w roku na kilka dni.
Roksana podoba mi sie, zadkie imie ale nie dziwaczne. Tylko ciezko ze skrotami, no i nazwisko powinno byc proste i krotkie.

Wydawalo mi sie ze to watek glowny i tu sie witalam :baffled:, a pozniej czytalam glowny i sie zastanawialam gdzie moj post :szok:

jejku larvuniu taka opowieść bardziej pasuje do teściowej niż do mamy:( strasznie smutne to co piszesz. Moja mama też zawsze mówi kiedy coś się jej nie podoba, ale ja to akurat bardzo cenię. Ona jest szczera i mówi np, że imię niespecjalnie się jej podoba, ale przecież to nasz wybór i ona będzie kochać wnuczkę niezależnie od imienia, do którego niebawem się przyzwyczai. Po postu sama czuje takie rzeczy. DLatego ja wiem, że mam się nie przejmować opiniami innych, ale w twoim wypadku to na pewno trudne:( Jednak to wasze dziecko i to musi być wasz wybór, nie innej mozliwości.

Moja mama, na szczęście,ma podobne podejście. A Larvuni czy Forever się nie dziwię - nie ma co się stresować :/ Heh i mimo że moja mama jest inna i teściowa też, to nie chciałabym, żeby zajmowały się moim dzieckiem. No, może jeszcze mama by mogła, ale jest za daleko, więc odpada...

A wracając do tematu - ja tam obstawiam ciągle Alicję, Larvuniu ;-) Ale to musi być Wasza decyzja przecież :-)

Roksana szczerze mówiąc nie moje klimaty :zawstydzona/y: Alicja w nawiązaniu do tego co napisała Ja-Zołza podoba mi się brzmieniowo, ale subiektywnie mam złe skojarzenia natomiast Matylda i mi się podoba i skojarzenia całkiem ok.
No moja Mama to by raczej nie uderzyla tylko mogłaby np. dzwonić co 15 min. albo czułaby się kompletnie bezradna gdyby coś się zadziało mniej typowego - oczywiście mogę przesadzać, ale ja bym się niepokoiła czy wszystko ok. Nawet gdyby Młoda została z Tatusiem - a On ma czasem niezłe pomysły i teorie :tak: - byłabym spokojna, ale to może przez nastawienie do Mamy. Natomiast pełny luz bym miała zostawiając Młodą z Mamą Taty - przy czwórce wnuków w tym jednym niepełnosprawnym - ma doświadczenie, które miałam okazje nie raz oglądać. Inna sprawa, że zwyczajnie jest mi Jej szkoda gdy maluchy ( dwójka a czasem trójka ) dają czadu, a Ona ledwie zipie. :-( Mam nadzieję więc, że Młoda będzie w Tatusia czyli grzeczna aczkolwiek harce w brzuchu na to nie wskazują.:-D

jak sie wkurze to zostanie jak pierwszy raz wymyslilam :confused2:
Matylda :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
To imie pierwsze mi w glowie zaswitalo... takie inne... kurde moze pierwsza mysl najlepsza...:eek:
Matylda badzo ładnie, moja babcia tak miała na imię...ale mnie się Michalina bardziej podoba

Oj Larvunia...to mężuś pojechał z Michalinką...nikt na mnie nigdy nie wołał Michał;-)
i nie słyszałam, żeby ktoś na nasza klasową Michasię Michał wołał.....moj szwagier miał być Michalina, ale sie urodził chłopcem i jest Michał...

u nas nadal dziecię bezimienne....i jak ktoś pyta to my - nie mamy imienia - i co karp zaraz...rany jeszcze czas w końcu jest..:tak:

reklama
Co do Roksany. Mam koleżankę o tym imieniu. I kobietka super, ale imię okropne.

Nie ma ładnych zdrobnień do niego.

Jej rodzina, znajomi mówią do niej "ROKSIA albo ROKSI"- sorki, ale jak da mnie imię dla psa.

Więc Michalina bardziej pasuje... Zresztą też na M :-) I fajne zdrobnienia są.

Do Matylda też nie mogę ładnego wymyślić- u Nas też był Magda. Ale po co dawać dziecku tak na imię skoro woła się na nie innym imieniem?!

Do góry