reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

reklama
larvuniu Alicja to sliczne imię. Moja koleżanka ma małą Alusię - bardzo bystra i mądra dziewczynka :-)

wczoraj mezulo jak dowiedzial sie ze bedzie babeczka u nas to powiedzial ze ani Kalinka ani Michalinka :confused2:
ze mu nie podchodza te imiona, ale jak pytam go jakie dac to mowi ze nie wie... nosz kurde
puki co Alicja przystalo, ale pewnie sie to zmieni jak zawsze...
jakie sa zdrobnienia do Alicji??

No i całe chłopy :) Jak ja mówię mojemu, że podobają mi się zwyczajne polskie imiona, które da się zdrobnić i będą pasowały zarówno do siuśmajtka jak i do dorosłego mężczyzny jak np. Tomci, Tomek, Tomasz czy Adaś, Adam, to on mi na to, że jemu się nie podobają-za proste niby. Ale swoich typów podać nie potrafi! Czyli taka ich wada gatunkowa ;)

Evka-na wątku bardziej ogólnym ciąża,poród jest o imionach i jest tam ktoś nawracający - bo i taki styl - na czysto polskie imiona... Byś się zdziwiła jakie są niepolskimi.:tak:
Nadarzyła się okazja aby porozmawiać z Tatą Młodej jakie tak naprawdę ma zastrzeżenia do wybranego przeze mnie imienia -poza tym, że kojarzy Mu się z taką typową biurwą to uważa, że dzieci się z tego powodu z Krysi będą śmiać. Ja stwierdziłam, że to jest skojarzenie naszego pokolenia a nie następnego, natomiast jeśli dzieci chcą się śmiać to pretekst się zawsze znajdzie. Przyznal mi natomiast racje, że rzadko powtarzalne, nieudziwnione, nie do pomylenia z innym, łatwe do wymówienia dla cudzoziemców, odpowiedniki w obcych językach, bez polskich znaków.

No właśnie. Równie dobrze mogą śmiać się np. ze Stefki co z Moniki. Ostatnio moja znajoma dała córeczce:Felicja-dokładnie takie imię ma moja Babcia :) Teraz masa jest Atoś, Zoś, Stasiów, Jasiów itp. Jakieś 10 lat temu z kolei była moda na Sandry, Klaudie, Kacprów itp. A imiona naszych bąbli będą ponadczasowe! :D

a u nas klops ciągle...
mężowi się mało co podoba...czasem myśl mi przelatuje, ze lepiej by było jakby chłopak jednak był...ale szybka z tą myślą się żegnam...
dobrze, ze tyle jeszcze czasu...na coś się zdecydujemy

ja juz od wczoraj gadam do brzuszka Alicja ;-) no cos mi sie wydaje ze tak zostanie u nas juz :tak:
jakos z wyborem meskim mniej problemu bym miala a tak kazde imie z kims mi sie kojarzy :sorry: ale zadnej Alicji nei znam ;-)
z synkiem pierwszym szybko imie bylo wybrane :sorry:
kurde teraz powoli do mnie dochodzi, ze bede musiala w przyszlosci z sypialni zrezygnowac :confused2: nie za bardzo mi to pasuje :confused2: Mamy 3 pokoje... niech dzieci podrosna przeciez nie beda mialy jednego pokoju :sorry: jako nastki co nie ;-)

alicja, alusia piekne imie.
u nas chyba norbert zostanie, myslelismy o adrianku ale dominika sie nam buntuje:) hehhehe

reklama
larvuniu znam ten ból, ja nigdy nie miałam sypialni:( Pokój miałam z siostrą, drugi zajmował brat w trzeci był salonem-sypialnią rodziców. Teraz mamy dwa pokoje więc o sypialni też nie ma mowy. A tak mi się marzy... i nie trzeba codziennie rozkłądać łóżka, jakie to musi być cudowne:)

Do góry