reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

reklama
Traschka, coś mi się kojarzy, że z synkiem to dopiero po połówkowym, jak poznaliśmy płeć zaczęliśmy wymyślać :) Dla córeczki też, w razie gdyby gin się pomylił ;) Także my chyba opóźnieni w tej kwestii :)

a ja się wyleczyłam z kolejnego imienia dla chłopca - z Kuby... nie wiedziałam, że jest tak bardzo popularne:) a nie chcę, by potem na słowo "Kubuś" przybiegało pół podwórka:) i w ogóle jakiś misz-masz z tymi imionami mam, to jakieś proste chcę, to znów oryginalne, ale jeszcze nie trafiłam na takie, co by mi w głowie zostało na dłużej:) obecnie Adaś mi kołacze po łepetynie...
dla dziewczynki to samo - najchętniej nazwałabym ją "Nina druga", hehehe :) pomysłów w sumie brak...

Andariel, masz rację małych Kubusiów cała masa. Nie zliczę chyba ilu ich znam.... To tak jak z imieniem "Julka". Z tymi męskimi imionami to jest problem- mało które mi się podoba.
A my chyba podjęliśmy już decyzję- mówimy do brzuszka Mieszko:) Antosiów jednak za dużo a będzie ich coraz więcej. Przynajmniej jak zawołam na placu zabaw- przybiegnie tylko jeden;)

Aestima z tego samego powodu zrezygnowałam z Antosia właśnie, choć bardzo, bardzo mi się imię podoba:) jeszcze Miłosz pasuje nam obojgu (bo same wiecie jak to jest - musi być jakieś porozumienie z małżem w tej kwestii); Mieszko bardzo oryginalne, a jednocześnie takie "pierwotne" - w sensie, że nie wymysł współczesny:)

reklama
Andariel, masz rację małych Kubusiów cała masa. Nie zliczę chyba ilu ich znam.... To tak jak z imieniem "Julka". Z tymi męskimi imionami to jest problem- mało które mi się podoba.
A my chyba podjęliśmy już decyzję- mówimy do brzuszka Mieszko:) Antosiów jednak za dużo a będzie ich coraz więcej. Przynajmniej jak zawołam na placu zabaw- przybiegnie tylko jeden;)

Mieszko - bardzo oryginalnie i fajne imię.

Do góry