reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

dlaczego jesli juz z posrod tysiaca wybierzemy imie ktore nam sie bardzo podoba to nagle ktos porownuje nasze wybrane imie do CZEGOS np psa czy kota albo zaraz przeidnacza :dry: jak mnie to drazni... Przeciez nikt nie wybiera imion na posmiewisko...
co mam byc kolejna ktora wybierze Kasie, Basie albo Maje?? :dry:

reklama
Larvunia ja tam lubię Kasie, Basie itp:) ALe wiem o co ci chodzi. Myślę, że wybierając takie imię musisz się liczyć z tym, że znajdzie się wielu jego przeciwników. Niektórzy mówią o tym głośno (skoro miałaś przykrą okazję tego doświadczyć...) inni robią to po cichu. Tak czy owak, imiona niespotykane będą zawsze wywoływać emocje. Mi się podoba brzmienie imienia Zoja. ALe nie zmienia to faktu, że nie zaryzykowałabym takiego wyboru:) Jeśli jesteś pewna swego to niczym się nie przejmuj!!! To wam ma się to imię podobać!!!

traschka dziekuje za slowa otuchy bo sie juz zdzaznilam troszke :sorry2:
nadal jednak szukam i jak nic mi nie wpadnie do glowy to bedzie w koncu Zojeczka ...

Mówiąc szczerze z mężem jednogłośnie wybraliśmydla synka imię TYMOTEUSZ - dokładnie jak Twój faworyt Kati81 :)
większy problem będzie jednak z dziewczynką a główny dylemat jest pomiędzy 2 imionami - WIKTORIA lub NADIA - i już sama nie wiem bo oba imiona są dla mnie wspaniale i wciąż nie mozemy się zdecydować...

Ja bym obstawiła Nadia, Wiktorii już dużo.
To tak jak mnie od dziecka podoba się Julia, ale na potęgę ich teraz, więc chyba będzie jednak Alicja.

Lenka też mi się kiedyś strasznie podobała jednak kuzynka dala tak córce na imię. A co do oryginalnych imion to moja siostrzenica i chrześnica zarazem ma na imię MARIKA :) mega mi się podoba jednak już niestety nie mogę skorzystać z tego imienia

reklama
a imie Tola??
Tola
myslalam ze to zdrobnienie od imienia, ale widze z e mozna podac poprostu Tola, wiec moze Tola??:-D
z nowu wymyslam co hehehehe , choc bardziej mi sie ta Zojka podoba :sorry2:

Do góry