reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

Larvunia trzymam kciuki oby to imię zostało jeżeli tak ci się podoba!!! dla mnie z twoich propozycji ono najlepiej pasowało...no i fajnie, ze macie wybór za sobą...

Eliasz?? takie typowo biblijne, z niczym innym mi się nie kojarzy

za to u nas cisza nastał odnośnie imienia - ze 3 tyg nie było rozmowy między nami o tym i nikt się nie kwapi, oczywiście wszyscy w koło pytają jakie??? jakie??? a my póki co imienia brak.......choć coś mąż przebąkiwał kilka razy ale ja ucinałam..niech przemyśli i sie zastanowi i ja też - albo ja się zgodzę na Magdę, albo on na Alinę...bo odpadła chyba już Małgosia

reklama
misiami np. Magdalena kojarzy mi sie z dziewczynka z czarnymi wlosami i oprawa oczu, a Alina z delikatniutka blondynka ;))))...
Moze poczekajcie az sie malutka urodzi I wtedy zdecydujecie ktore bardziej pasuje :-)

Podbijam, bo jestem ciekawa czy wszystkie czerwcówki mają już wybrane imiona dla swoich pociech :) Czy to tylko nam ten wybór idzie bardzo trudno? :)

Nadzieja ja tak samo mam poprostu...

Blusia u nas nadal bezimiennie, ale będzie wybór między Aliną a Magdaleną...chyba, ze nam się coś odwidzi i coś całkiem innego walniemy :-D

Blusia u nas już dawno wybrane, ale pamiętam, że z pierwszym synkiem jakoś tak później to było. Długo wertowałam imiona i składałam propozycje mężowi, ale jakoś ciężko nam szło. Pewnego wieczoru spytałam męża: "Jak w końcu nazwiemy synka?" a on na to "Przemek", a ja OK- pełna zgodność. Tym razem było podobnie.

U nas, jak tylko okazało się, że to chłopak w miarę szybko wybraliśmy imię. Było kilka propozycji, ale w końcu stanęło na Jaśku. A teraz... kilka dni temu zrobiłam listę, D. (po moim marudzeniu) ;) zrobił ją dziś. No i się z lekka załamałam co on tam nawypisywał :eek: Może nie tyle brzydkie te imiona, co po prostu większość mi nie leży...

Blusia, ja pisałam, że my to usiedliśmy razem przy spisie imion i na karteczce zapisywaliśmy tylko te, które podchodzą nam obojgu. Niewiele ich było, więc łatwiej było wybrać. I imiona mieliśmy jeszcze zanim znaliśmy płeć maluszka :-)

U nas od samego początku była Aleksandra... dla chłopca nie mamy wspolnego imienia... Mi się podoba Antoni a mojemu staremu kojarzy sie ze starym siwym dziadkiem na laweczce i się mój na to nie zgadza :( Ale podobno ma byc dziewczynka, więc się nad imieniem dla chłopaka nie zastanawiamy, będziemy martwic sie później jak się okaże że Olcia zmieniła płec już w brzuszku :p

reklama
My dla chłopca mamy i z tym nie było problemu, może jeszcze się przyda ;-)

Larvunia, no jeszcze wszystko przed Tobą ;-)

Doggi, mi Ola też się bardzo podoba, ale już mojemu D. jakoś nie bardzo. Nawet na kartce nie wpisał, łobuz jeden :eek: No nic, dzisiaj będzie debata, jak się nie dogadamy to sama pójdę dziecko zarejestrować, hehe ;)

Do góry